Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 23. 2. 2021.

| Društvo

Tužilaštvo istražuje zloupotrebe u niškoj Komunalnoj miliciji, saslušan načelnik

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
milan đorđević
Đorđević saslušan; foto: JV arhiva

Načelnik Komunalne milicije u Nišu Milan Đorđević i jedan od šefova Nenad Grubiša, saslušani su 10. februara, kažu u Višem javnom tužilaštvu. Pojašnjavaju da je u toku predistražni postupak po krivičnoj prijavi u kojoj se osumnjičeni terete da su zloupotrebili službeni položaj.

Predmet je, kako kažu, u fazi predistražnog postupka. Sprovode se dokazne radnje i proveravaju navodi iz prijave.

U predmetu formiranom po krivičnoj prijavi protiv M. Đ. i N. G., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dana 10.02.2021. godine je preduzeta dokazna radnja saslušanja osumnjičenih - kažu u VJT.

Na brojne zloupotrebe u prethodnom periodu je upozoravao uzbunjivač iz Komunalne milicije Aleksandar Todorovski, ali kako kaže, protiv Đorđevića i Grubeša je krivičnu prijavu podnela Uprava kriminalističke policije.

Njima je UKP podneo krivičnu prijavu. Predmet je objedinjen pod nazivom “zloupotreba službenog položaja”, a vezano je za storniranje prekršajnih naloga, put načelnika na Aljasku, upisivanje za praznike uz nedolazak na posao. Više krivičnih prijava objedinjeno je u jednoj - kaže Todorovski.

Dodaje da je u kontroli Komunalne milicije trenutno i Budžetska inspekcija koja takođe ispituje upisivanje uz nedolazak, povlačenje policajaca sa terena, ispunjavanje uslova za šefovske pozicije za koje se primaju dodaci.

To traje već više od godinu dana i tako se oštećuje budžet Grada. Odugovlači se i sa sistematizacijom, april je krajnji rok za primenu zakona. Moraće i uniforme da nam budu drugačije, a još tendera nema. Opšta konfuzija - kaže Todorovski.

Podsetimo, Todorovski je ranije ukazivao i na druge propuste i potencijalne zlouotrebe u radu Komunalne milicije u Nišu.

Jedna od njih je i odavanje ličnih podataka građana kontrolorima gradskog prevoza, za šta je dokumentacija naknadno spaljena. Zbog ovoga je postupak protiv ove službe vodio i Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti, a i Tužilaštvo je razmatralo prijavu.

Takođe, ukazano je i da načelnik nije uvek upisivao dolaske i odlaske sa posla, ali za to nije bilo reakcije nadležnih. Na novinarska pitanja nije odgovarao ni načelnik Đorđević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Crnotravac

    17:56 // 16. 3. 2021.

    Назовем једном Комуналну. Јави се човек, питам га да пријавим анонимно један случај, а он ће, тихо. Не, главни је овде. Зовите за десет минута. Зовем, а он ће. Напишите све, и пошаљите, мада, слаба вјда.
    Напишем на 4 странице. Кажем приајтељу да сам послао јер јр он ишао лично. Што ме ниси питао да не трошиш џабе хартију и тонер. Па она и он су рођаци. И би тако.

  • Dragana

    13:29 // 26. 2. 2021.

    Najgora služba. Bahati, lažu da su izlazili na teren a nisu, nisu nadležni za buku, nisu nizašta nadležni. Posebno je bezobrazan Grubiša Nenad. Kad sam bila u Komunalnoj dvojica bez maske, puše, potpuno nezainteresovani. Očaj živi.

  • Boban

    13:08 // 26. 2. 2021.

    komunalna milicija je svuda leglo kriminala, tu rade jako sumnjiva lica, sumnjive proslosti i sadasnjosti. Da li ce neko razbucati tu mafiju strasno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: