Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 16. 11. 2021.

| Društvo

Tužilaštvo još utvrđuje adresu Sime Spasića, on kaže da bi došao, ali ne može nenajavljen

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
sima
Simo Spasić ispred murala Ratku Mladiću; foto: printscreen N1

I dok predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM Simo Spasić sa megafonom u rukama čuva mural Ratku Mladiću u Beogradu, iz niškog Tužilaštva utvrđuju njegovu adresu i kažu da se još nije odazvao na pozive za saslušanje zbog pretnji novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu. Spasić kaže da nije dobio poziv Tužilaštva, da ne može da ode nenajavljen i da sa zadovoljstvom želi da da izjavu.

Krajem septembra Spasić se nije pojavio na prvom saslušanju u niškom Tužilaštvu, a ni posle više od mesec dana nije dao izjavu. Iz Tužilaštva kažu da se na pozive na adresi prebivališta u Vrnjačkoj Banji ne odaziva, pa rade na utvrđivanju njegovog mesta boravka.

U toku je pribavljanje adrese Sime Spasića s obzirom na to da na adresi prebivališta nije, pokušana je dostava poziva preko policije i svim mogućim raspoloživim sredstvima po ZKP - u, tako da je u toku utvrđivanje njegove adrese. Nakon toga, ukoliko bude bilo potrebe naravno da će da se primene neka sredstva za obezbeđivanje njegovog prisustva koja su ozbiljnija i i odmah po saslušanju biće odlučeno o optuženju - kažu iz Tužilaštva.

Dok pozivi završavaju na jugu, Spasić je u međuvremenu gostovao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, a viđen je, opet u Beogradu, sa megafonom kod murala Ratku Mladiću.

Na pitanje novinara Južnih vesti zašto još nije dao izjavu u Tužilaštvu, Spasić kaže da nije dobio nijedan poziv, kao i da su ga saslušavali u policiji.

Ja sam njima davao adresu i tamo gde živim i gde je Udruženje kidnapovanih, međutim nije došao poziv ni tamo - ni ovamo - rekao je Spasić.

Iz Tužilaštva kažu da nisu dobili adrese koje Spasić pominje, on ponavlja da ne beži i da će se odazvati.

Mogu da kažu šta hoće, sad ne znam ko kakvu igru igra, ali ja sam dostupan vlastima 24x7. Sigurno nisam dobio poziv Tužilaštva, došao bih sigurno i to sa zadovoljstvom bih došao, međutim ne mogu nenajavljen - kaže Spasić.

Adresa Sime Spasića je pre nekoliko dana bila ispred murala koji je posvećen Ratku Mladiću u Beogradu, a zbog kog su usledili i protesti. Mural su najpre od aktivistkinja i jaja čuvali ljudi s kapuljačama, a priključio se i Spasić.

On se sa svojim megafonom dernja kao i obično što radi, takođe šalje neke poruke "živeo Ratko Mladić, svađa se sa prolaznicima, i koliko ja znam pojavio se dva puta. Njegova uloga je da podržava desničarske grupe koje štite mural, on je redovni megafon - kaže Marija Srdić, jedna od organizatorki protesta.

Podsetimo, Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada.

Slanje na kolac, žaljenje što u porodici nema ubijenih i želja za kupovinom sanduka prijavljeni su policiji, a Više tužilaštvo u Nišu je ovo delo kvalifikovalo kao krivično delo proganjanja

Inače, nekadašnji zaštitnik građana Saša Janković obavestio je nedavno javnost putem tvitera da je Prvi osnovni sud u Beogradu izdao poternicu i zahtev za prinudno dovođenje Sime Spasića, zbog neodazivanja na ročišta koje vodi sa Jankovićem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Snežana

    22:42 // 16. 11. 2021.

    Šizofrena pudlica šizofrene vlasti glumi frajera. Plata mu je veća od profesorske, dobio stan i sad se dernja na megafon. Ako nam je ali proći će i to

  • Gaga

    22:11 // 16. 11. 2021.

    Eno ga ispred murala

  • Aleksandra

    20:25 // 16. 11. 2021.

    Pošto se radi o osobi koja nije baš inteligentna, moramo da joj ukažemo da kad je neko negde pozvan ne mora da se najavljuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: