Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 16. 4. 2022.

| Društvo

Tužilaštvo naložilo, ali Simo Spasić nije doveden na saslušanje zbog pretnji novinaru

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Sima Spasić
Spasić nije došao u Tužilaštvo; foto: printsckrin

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, i dalje nije saslušan u niškom Osnovnom tužilaštvu zbog pretećih poruka koje je uputio novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu. On se nije pojavio ni na poslednjem saslušanju zakazanom za 31. mart, a novo je zakazano za drugu polovinu aprila.

I dalje nije dostupan za Tužilaštvo, iako se gotovo svakodnevno može videti u medijima, na ulicama Beograda, bilo na okupljanjima opozicije ili na čuvanju murala osuđenog generala Ratka Mladića.

Pre nekoliko dana dočekao je Dragana Đilasa ispred Predsedništva pre njegovog sastanka sa Vučićem, a u izbornoj noći bio je i u uzbormom štabu Srpske napredne stranke.

Na saslušanje međutim, opet, nije došao.

U toku su dokazne radnje. Saslušanje osumnjičenog je bilo zakazano za 31. mart. Međutim, nije doveden po naredbi Tužilaštva. Sledeće je zakazano u toku aprila - kažu u niškom Tužilaštvu.

Nije dolazio ni na prethodna, prvo je bilo zakazano za kraj septembra, a ni na svako naredno. Tužilaštvo je radilo na utvrđivanju njegove adrese jer nije na onoj u Vrnjačkoj Banji, a Spasić je rekao da nije dobio poziv Tužilaštva, da ne može da ode nenajavljen i da sa zadovoljstvom želi da da izjavu.

Podsetimo, Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada. U prostorije koje je dobio po povlašćenoj ceni Udruženje i ne koristi, iako je prošlo skoro godinu dana.

Slanje na kolac, žaljenje što u porodici nema ubijenih i želja za kupovinom sanduka prijavljeni su policiji, a Više tužilaštvo u Nišu je ovo delo kvalifikovalo kao krivično delo proganjanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sreta Šteta

    19:32 // 17. 4. 2022.

    Ima u Matejevac opis u jednoj reci za ovakve pojave! OBLOVINA! Ta oblovina na moju zalost i zalost svakog prosecnog stanovnika Srbije zivi bolje od vecine građana.To je prava sramota za drzavu ako mi to uopste i jesmo. Da lekari,policija i tuzilastvo rade kako treba ovaj bi bio ili u bolnici il u zatvoru. Na stranu to sto ima bilo kaku medijsku paznju ... O pedigreu i poreklu,ne bih...

  • Naissus

    18:58 // 17. 4. 2022.

    Jos samo kad bi policija smela da ga privede na saslusanje .....

  • Дурко из Бадњевац

    09:59 // 17. 4. 2022.

    Пуштите човека, шта сте наврли, па не постизава јадан од тражење нестали сас Космета... За с'г додуше пронашо сам' Ђиласа, и то повише пута, ал' таки је то посо... незахвалан. Дојаве му анонимно локацију од нестали, он трк, кад оно там' Ђилас. И такој сваки дан... Нее ни њем' лако!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: