Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 21. 5. 2021.

| Društvo

Tužilaštvo odustalo od krivičnog postupka protiv direktora niške "Tržnice"

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Goran Đorđević Tržnica
Tužilaštvo utvrdilo da nema elemenata za gonjenje Đorđevića po službenoj dužnosti; foto: A. S.

Nakon prikupljenih informacija tokom predistražnog postupka Više javno tužilaštvo u Nišu utvrdilo je da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka protiv Gorana Đorđevića, direktora JKP Tržnica Niš, jer, kako objašnjavaju, nema sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Dve krivične prijave stigle su pre više od godinu dana u Više javno tužilaštvo.

Predistražni postupak otvoren je početkom 2020. godine i to, kako su tada rekli, ne u Nišu nego u Odeljenju za suzbijanje korupcije pri Upravi kriminalističke policije u Beogradu.

Posle više od godinu dana on je okončan i utvrđeno je, kako kažu, da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

Na osnovu obaveštenja prikupljenih tokom predistražnog postupka, ocenjeno je da nema mesta pokretanju krivičnog postupka protiv G.Đ, direktora JKP Tržnica Niš, jer nema osnova sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - pišu iz Tužilaštva.

Ovo se, kako kažu, odnosi na anonimne prijave koje su ukazivale na navodno nezakonito postupanje direktora prilikom kupovine softvera i zloupotrebe službenog vozila.

Kako je pisalo u krivičnim prijavama, u koje su i novinari Južnih vesti imali uvid, Đorđević je navodno išao službenim vozilom na zimovanje u aprilu 2018. godine.

Takođe, druga krivična prijava je povezivala direktora Tržnice i firmu LOGIK od koje je ovo javno preduzeće kupilo softver.

Goran Đorđević je firmi LOGIK, u kojoj je radio do 2014. godine u komercijali, upravo na poslovima prodaje softvera, omogućio da na lakši način dođe u poziciju da bude ponuđač tako što je jedino njih putem mejla obavestio o potrebnoj kupovini softvera za JKP Tržnicu - pisalo je u prijavi.

Kupovina softvera, kako piše u prijavi, nije bila u Planu nabavki Tržnice za 2019. godinu što je propisano zakonom, a navedena je i navodna saradnja LOGIK-a i SoftArta, firme čiji je Đorđević nekadašnji vlasnik, a danas je vodi njegova supruga.

O ovome su pisale i Južne vesti, a direktor LOGIK-a Veljko Radovanović rekao je da oni ne sarađuju sa SoftArtom, kao i da su se za nabavku u Tržnici javili jer im je stigao poziv iz tog javnog preduzeća.

Sam direktor Đorđević tada na pitanja novinara Južnih vesti o ovoj nabavci nije odgovarao, već je uzvratio uvredama, a nakon objavljenog teksta iz Tržnice je stigla informacija da je pored LOGIK-a za istu nabavku softvera kontaktirana i jedna leskovačka firma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • box

    18:38 // 21. 5. 2021.

    Bruka i sramota za sud i tuzilastvo,i pored dokaza tuzilastvo ne radi svoj posao.

  • Marchigiani

    18:30 // 21. 5. 2021.

    Pa dobro... lepo se iz teksta vidi da ne postoje nikakvi elementi za tužilaštvo.!!!!!!!!!!!!
    Bože, Bože...
    Čitam i ne verujem

  • Jaoooo haos

    16:11 // 21. 5. 2021.

    Sa klipovima koji postoje tesko da ce da ostane da ne odgovara.Prekardasili svaku meru.Zna skim i sta radi, sa nepismenim i osionim.KLIPIVI uskoro.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: