Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 20. 3. 2013.

Tužna priča Južne Morave

tuzna-morava.jpg foto: http://pozdravizvranja.blogspot.com

Smanjenjem vodostaja na Južnoj Moravi ponovo je na površinu izbio ogroman problem sa neverovatnom količinom smeća u ovoj reci, koju sve ćešće nazivaju Tužnom Moravom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Marko Jovanovic

    11:03 // 20. 3. 2013.

    Ništa bolja situacija nije ni nizvodno od ušća Nišave. Ispuštanje kanalizacije u Nišavu je toliko ugrozilo ekosistem Južne Morave da je to strašno. Svake godine strada na tone ribljeg fonda. Gušenja, trovanja... Niko nikada nije odgovarao za to. Neke riblje vrste su potpuno nestale, obale izgledaju katastrofalno.
    Umesto riba i ostalih biljnih i životinjskih vrsta rekom plove iskorišćeni pampersi, ulošci i kondomi.
    Tuga. Jad. Čemer.

  • Tek ćete vi videti

    11:04 // 20. 3. 2013.

    U lopovskoj privatizaciji koju su sproveli Koštunica, Parivodić,Velja, Cvetković i ostali, Srbija je ostala bez vodoprivrednih preduzeća. Firme koje su nekada održavale vodotokove transformisane su u gradsko građevinsko zemljište za šoping molove. Ledolomci su prodati za tri dinara „kontroverznim biznismenima“, koji sada ucenjuju drržavu.
    Biće zanimljivo videti, kada krenu stihije, kakva će objašnjenja davati „borci protiv korupcije“ i hoće li iko odgovarati za uništavanje srpske vodoprivrede.
    Da se ne zaboravi, da je to uradila vlada Koštunice doktor Vojislava, i Agencija za lopovsku privatizaciju Mirka Cvetkovića.

    • NS

      20:37 // 20. 3. 2013.

      http://novasrbijanis.org/?p=674
      "Политички став Нове Србије, по овом питању је да се природни ресурси као што је вода не смеју приватизовати. Ми одлучно стојимо иза тога. Водоводи и изворишта морају остати у “статусу” у коме се сада налазе – у државној својини. Концесије или приватизације водовода и изворишта не долазе у обзир, чак ни у разматрање. Оно на чему ће Нова Србија увек радити, јесте побољшање рада и продуктивности у јавним комуналним предузећима као што су водоводи...Нова Србија ће уложити све своје напоре и труд, али и вештине и знања да оно што Србија као земља има, а то су изворишта и огромни капацитети воде, остану у државној својини и избегне се оно што може нашкодити грђанима Србије, али и бити погубно и по саму Србију."

  • Alex

    11:43 // 20. 3. 2013.

    pIsta situacija na Toplici! Sve prepuno smeca.

  • Двери Ниша

    12:04 // 20. 3. 2013.

    Како спасити Србију од Срба? Две могућности: Или да нас нема (ближе остварењу) или да се свако од нас суштински мења да би као заједница могли да опстанемо (врло тешко). Ипак...промена!

  • Branislav Petrović

    12:11 // 20. 3. 2013.

    Da li znate da je naša lepa država poznata u svetu po jedinstvenom fenomenu.A to je da kese rastu na drveću.

    • MS

      16:34 // 20. 3. 2013.

      Svaka cast kada umes da se nasalis na ovakvu ruznu vest. Nista pametnije nisi znao ni da napises. Cak i da nije bila sala komentar ti je bas bezveze! Kao sto su predhodni napisali mi stvarno jesmo stoka narod. Da nam i sada nisu stranci krivi sto smo stroka i nekulturan narod, ne svi naravno ali dobar deo nas! sramota!

    • Branislav Petrovic

      20:40 // 20. 3. 2013.

      Veruj mi nisam se salio,istina je,na zalost.Ne slazem se sa tobom da smo "stoka" narod.Mozda neko prizna ali ja imam jako lepo misljenje o mom narodu.Nekultura i primitivaz poticu iz kuce i porekla.Da li je tebi ili nama u kuci ili skoli neko rekao i pricao danima da posle male nuzde treba pustiti vodu i oprati ruke...?A zamisli da ti neko prica da plastiku ili otpad treba bacati u kante a ne pored ili u reku.Da li jos treba da pricamo?

  • hmhmhm

    12:22 // 20. 3. 2013.

    to je zato sto smo stoka(i sebe ubrajam i istu). svi kupujemo kese, koristimo plastiku, zgodno je zar ne?
    a bice jos gore, jer svi volimo pare, radna mesta.
    ovaj problem niko nece resiti umesto nas, a ciscenje reke nece pomoci, vec da razmisljamo o uzrocima.

  • bla bla

    14:36 // 20. 3. 2013.

    Предходна влада је имала систем "Очистимо Србију", с тим што уместо да се позабаве екологијом и заштитом животне средине, они су финансијски "очистили" Србију, те за мало да смо дошли до банкрота.Садашња гарнитура на власти није ништа боља. Ови како су кренули, након што поклоне Космет туђинима (ко да им је деда оставио у наследство),једног дана поклониће и целу Јужну Србију са све градом Нишом на челу. А ми ћемо само да ћутимо и питамо се како?! Где је ту места за чишћење Јужне Мораве,Топлице и Нишаве,не знам, али сигурно није у интересу власти и београдској и локалној.

  • marko markovic

    15:59 // 20. 3. 2013.

    Dragi i postovani novinari Juznih vesti, ove fotografije da posaljete kolegama sa RTS-a da ih objave u Dnevniku, ali onom u pola 8 uvece, da cela Srbija, a i region, vidi ovu bruku!!! Nismo mi za EU, mi smo za obor!!!

    • marko maric

      01:23 // 21. 3. 2013.

      Umesto što si pisao komentar mogao si i sam to da uradiš, imaš link, nađeš mejl, fotografije su kopileftovane. Nego smo lenji, u tome je stvar.

    • marko markovic

      22:31 // 21. 3. 2013.

      Pa posto ima takvih pametnjakovica kao sto si ti, evo da objasnim!
      Kao prvo - mediji su vrlo mocna stvar u nasoj zemlji, zato sam predlozio novinarima Juznih vesti da preuzmu inicijativu i urade nesto! A ja inace studiram zastitu zivotne sredine pa nikako ne mogu da pomognem. I da ja posaljem slike - ko ce mene (obicnog studenta ciji su roditelji niko i nista) da poslusa i izadje mi u susret???
      Prema tome, nije ti zanimljiv komentar...

  • babaroga

    19:10 // 20. 3. 2013.

    To noću krišom dolaze ovi Holanđani, Nemci, Šveđani, Slovenci...i pobacaju kese u naše reke. Onda mi jadni ne možemo da stignemo sve da počistimo. A to sve zato što su svi ONI odavno napravili plan da nas upropaste. Inače, mi smo si mnogo fini i dostojanstveni.

  • Deki

    21:14 // 20. 3. 2013.

    Ove tuzne fotografije su na nasu veliku zalost odraz nase kulture.Zivim pored reke Juzne Morave i ovako nesto vidjam redovno.Ove slike bi trebale da se stvarno objave na tv pa da svi mi preduzmemo nesto!Zato smo i gradjani drugog reda u sopstvenoj zemlji!Puno je smeca i oko zgrada,duz puteva,parkova.Bruka i sramota!

  • tmujo

    23:17 // 20. 3. 2013.

    novinar juznih vesti neka ode u ribolovacko udruzenje "nisava" da vidi kakav su odgovor oni dobili od insp.za vodoprivredu kada su ukazali na problem devastiranja reke u smislu vadjenja peska iz korita reke.Odgovor da nije tragican bio bi smesan ali jasno govori ko stiti mafiju koja decenijama unistava zivi svet u reci(materijalna korist je vise stotina hiljada eura na god.nivou po jednom bageru).Ako vam daju dopis imacete materijala za nekoliko nedelja pisanja.

    • Skobalj

      12:15 // 21. 3. 2013.

      Ti iz ribolovačkog udruženja su manja mafija? Po čemu se oni to zalažu za očuvanje reka?
      tačno je da oni koji vade pesak zgrću enormne svote novca, ali ih štiti nakaradni zakon koji kaže da smeju da vrše iskop SAMO u koritu reke (nikako u priobalnom delu). Oni imaju sve potrebne papire od ministarstva. nama tu ostaje samo da kukamo.
      Ribolovačkom udruženju bi bilo pametnije da se pozabavi ribokrađom, trovanjima ribe od strane NN lica i preduzeća a ne samo da šuruje sa ribokradicama.
      A ribolovačka dozvola tričavih 7.000 dinara! Za šta???

  • marko maric

    17:28 // 21. 3. 2013.

    A najjaci su mi Nislije sto samo cekaju da se javi neko iz Vranja sa problemom da i oni uzjasu pricu kako i oni imaju isti problem, a Vranje ko sisa

    • Marko Maric

      04:08 // 23. 3. 2013.

      To što stavljate minuse ne znači da ste u pravu, znači samo da ste Nišlije. Đubre iz Vranja u svakom slučaju ide ka vama, oplemenjuje vam njive iz kojih jedete povrće, pa ono, prijatno vam bilo

  • Ribolovac

    17:45 // 21. 3. 2013.

    Na zalost,sami smo krivi.Da li ste videli neku komercijalnu/privatnu vodu u ovakvom stanju?Naravno da ne,jer pripada nekome,necije je licno vlasnistvo-zato je i cuva!Sve sto je narodno,drzavno-necemo nikada cuvati i bice samo jos gore.Primitivizam i nekultura celokupne nam zemlje se na zalost,ovako vidi,svakoga je briga samo za svoje a sto je narodno/drzavno/srpsko boli ga uvo!Sramota nasa...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: