Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 7. 5. 2013.

| Društvo

Tužna slika Južne Morave

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
tužna morava juzna

Kratki dokumentarni film “Tužna Morava” koji su pre dve godine uradili članovi kluba ekstremnih sportova „Extreme" iz Vranja, na žalost, dobio je svoj tužniji nastavak.

Prvi film bio je razlog da se probudi svest i kod nadležnih i kod samih stanovnika koji su, bacajući đubre, zagađivali reku Južnu Moravu.

Nažalost, dve godine kasnije, isti taj potez izgleda kao da se nikada nije čistilo, što je bio razlog da članovi ovog kluba naprave novi film, nadajući se da će se ovoga puta nešto promeniti.

- Pre dve godine na sve moguće adrese poslao sam kratki film „Tužna Morava“ u kome je prikazano katastrofalno stanje na toku Južne Morave kod Vranja. Taj osmominutni film uznemirio je čitavu srpsku javnost, pa i ljude iz drugih zemalja. Na servisima „Youtube“ i „Vimeo“, film je pogledalo više od 110.000 ljudi. Rukovodstvo grada Vranja i Ministarstvo za zaštitu životne sredine pokrenuli su akciju čišćenja obala reke koja je, na žalost, trajala samo dok se kamere nisu ugasile – kaže Pešić.

Zbog toga su članovi ovog kluba ponovo seli u čamac i plovili Južnom Moravom, a rezultat toga je još jedan film „Tužna Morava 2 - Stara se majka ne laže“.

- Snimci su ponovo zastrašujući. Napravljeni su na istom delu reke, od Zlatokopa do Vranjske Banje – navodi Pešić.

Autori kažu da je ovaj film priča o uništenju naše najveće reke na jugu Srbije, a urađen je sa namerom da se skrene pažnja na ružnu stvarnost, u nadi da će se nešto promeniti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • srdjan

    08:48 // 22. 4. 2014.

    malo je komunalnih policajaca ....treba ih jos primiti

  • Nesa

    23:23 // 8. 5. 2013.

    Naci ce njih komunalci, ja Vam kazem, imaju nova kola....

  • Tuga

    07:02 // 8. 5. 2013.

    Kada bi gospoda Perišić, Slavković i ostale njihove priučene kolege znali nešto o ekologiji, urbanizmu, komunalnom održavanju grada i sličnim njima nepoznatim oblastima možda bi i Niš počeo da liči na grad. Zamislite da se u bilo kom evropskom gradu pod prozorom gradonačelnikovog ofisa rasprostre buvljak?! Prizori iz filma o Moravi su samo delić sveopšte prljavštine koja je svuda oko nas. Imaćemo šta da pokažemo gostima u čast Milanskog edikta...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: