Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 7. 5. 2013.

Tužna slika Južne Morave

tužna morava juzna

Kratki dokumentarni film “Tužna Morava” koji su pre dve godine uradili članovi kluba ekstremnih sportova „Extreme" iz Vranja, na žalost, dobio je svoj tužniji nastavak.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • petar stojic

    10:34 // 7. 5. 2013.

    Ne znam zasto ne sakupljaju te flasurine za otkup. U Nisu otkupljuju po 22 dinara kilogram i primetno je da je u gradu mnogo manje tih flasa.

  • Tužnije nego što mislite 01

    10:49 // 7. 5. 2013.

    Početkom 2003. premijer Đinđić je sa delegacijom Srbijavoda razgovarao o aktuelnoj problematici. Burno je reagovao kada mu je rečeno da neki „privatnik“ traži milion maraka za razbijanje leda na Dunavu. Đinđić je pitao, odakle tome ledolomac, i rečeno mu je da ga je ovaj kupio od Vojvodinavoda, u nekakvoj noćnoj krimi privatizaciji, za manje od milion maraka, koliko sada traži za samo jednu zimu. Đinđić je naredio istragu. Posle dva meseca je ubijen, i krenula je privatizacija kakvu je želeo da spreči!
    U Nišu se održavanjem i čišćenjem vodotokova bavilo preduzeće Južna Morava. Ono je imalo čuvarsku službu na terenu, u kojoj su bili zapošljeni lokalni momci. Ti ljudi su podnosili svakodnevne izveštaje o stanju vodotoka i – čistili su svoju deonicu!

  • Tužnije nego što mislite 02

    10:51 // 7. 5. 2013.

    To je preduzeće dato na doboš, u ruke tzv. Nibensu i njegovom bossu Đuraškoviću za samo šesto hiljada evra, iako samo upravna zgrada na Crvenom pevcu vredi više od toga (plus kamenolom, šljunkara, četiri hektara gradskog zemljišta, ugovori sa državom itd). Danas to preduzeće ne postoji, „privatizovano“ po vladi Koštunice doktor Vojislava. Iz procesa „privatizacije“ je bio oteran ozbiljan kupac, austrijski Strabag. Ista sudbina zadesila je i pretežnu većinu vodoprivrednih preduzeća u zemlji.
    Ove plastične flaše, znajte, nisu najveće zlo. Jer vodotokovi nisu održavani evo već osmu godinu! Sada i malena Gabrovačka reka, zarušena i zapuštena, može da poplavi Niš, a o većim vodenim masama i da ne govorimo.
    Samo gledajte, šta će biti od lopovluka!

  • Aca

    10:58 // 7. 5. 2013.

    Evolucija ekološke svesti ide veoma sporo a kod većine građana je potpuno stala i ne treba očekivati njihovo prosvetljenje. Jedino oštra kaznena politika može da da rezultat.
    Naučili smo da prelazimo ulicu, da vezujemo pojas, da vozimo sa upaljenim svetlima samo zbog visokih kazni koje se primenjuju bar u 90% slučajeva. Naučićemo i da ne bacamo đubre gde god stignemo ali tek kada počne sistem da nas udara po džepu a do tada ćemo valjda da preživimo, ako se ne udavimo u sopstvenom đubretu.

  • Perko

    11:14 // 7. 5. 2013.

    Djubre,šut, flaše,kese, otvoreni kontejneri,travuljina pola metra, sve prljavo i zapušteno od Centra ka periferiji. Izgleda da 100 vlasti može da se promeni ali ostaćemo prljavi za uvek. Pa makar uvedite cenu za plast. kese od 5 dinara i plastične flaše kauciju od 5 dinara. G-spodin Perišić ne šeta po Nišu a još manje po okolini. O Jugu Srbije je suvišno trošiti reči.

  • Nislija

    12:00 // 7. 5. 2013.

    SRBI NEBESKI NAROD.....MI SMO STOKA,MA I STOKA JE CIVIZOVANIJA OD NAS...gledam i ne verujem.Nas ce neko da primi u EU pa kome trebamo ovakvi.Da li je ovo moguce u jednoj Nemackoj,Austriji...Svajcarskoj?Ovde treba da se proglasi ekoloska katastrofa.

    • Marko Arandjelovic

      15:57 // 7. 5. 2013.

      decko mesas babe i zabe, kakve veze ima EU sa ovim bolesnim prizorima na rekama....vise bih te razumeo da si povezao osiromaseni uranijum ili marionetske vlade sa EU.....cao zdravo

    • Nura

      18:08 // 7. 5. 2013.

      Nišlija vi i ja napokon 100%da se složimo oko neke stvari

      Stvarno smo..... i upravu ste stoka može da nas uči bontonu

      Mi smo dno dna

  • Branislav Petrović

    12:32 // 7. 5. 2013.

    Jadan je narod koji na ovakav način štiti zemlju po kojoj trenutno hoda i po kojoj bi trebalo da hodaju oni koji ostaju iza nas.

  • Alex

    13:28 // 7. 5. 2013.

    Na Toplici je identicna situacija. Od brane Selova pa sve do usca u Juznu Moravu kod Doljevca.

  • Nura

    15:54 // 7. 5. 2013.

    Sve sam bliža uverenju da ovaj narod nemožeš promeniti
    Nažalost

  • Markio Asdsa

    16:03 // 7. 5. 2013.

    videli smo kako EU deluje na ekologiju i zivotnu okolinu 99'....vrlo su uvidjajni.hvala im za osiromaseni uranijum i kasetne bombe.cao zdravo

    • Nislija

      21:11 // 8. 5. 2013.

      EU je kriva za smece a ne mi. Dok smo stalene flase proizvodili,na dno reke su ostajale a ove EU flase plivaju, i eto gde je problem. Nije ipak do nas.

  • VILMA

    17:25 // 7. 5. 2013.

    Srbija od "Gospodje ministarke" do "prve dame".

  • Tuga

    07:02 // 8. 5. 2013.

    Kada bi gospoda Perišić, Slavković i ostale njihove priučene kolege znali nešto o ekologiji, urbanizmu, komunalnom održavanju grada i sličnim njima nepoznatim oblastima možda bi i Niš počeo da liči na grad. Zamislite da se u bilo kom evropskom gradu pod prozorom gradonačelnikovog ofisa rasprostre buvljak?! Prizori iz filma o Moravi su samo delić sveopšte prljavštine koja je svuda oko nas. Imaćemo šta da pokažemo gostima u čast Milanskog edikta...

  • Nesa

    23:23 // 8. 5. 2013.

    Naci ce njih komunalci, ja Vam kazem, imaju nova kola....

  • srdjan

    08:48 // 22. 4. 2014.

    malo je komunalnih policajaca ....treba ih jos primiti

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: