Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 29. 5. 2013.

| Društvo

Tvrđava godinama bez javnog toaleta

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
Toalet-Tvrdjava.JPG
Javni toalet u Tvrđavi "u fazi renoviranja"

Javni toalet u Tvrđavi, koji ne radi više od dve godine, neće uskoro biti renoviran, kažu u Direkciji za izgradnju grada. 

Radovi na njegovoj sanaciji bili su započeti još prošle godine kada je iz budžeta grada bilo izdvojeno 4 miliona dinara za tu namenu. Početkom ove godine bio je i potpisan ugovor sa izvođačem radova, ali od posla se iznenada odustalo.

Na prozoru toaleta još stoji natpis "WC u fazi renoviranja". Toalet

- Gradonačelnik je zahtevao da se radovi zaustave uz obrazloženje da je našao donatora koji će  finansirati rekonstrukciju čime bi se uštedeo gradski novac - kažu iz Direkcije za izgradnju.

Prema tadašnjem projektu trebalo je da budu zamenjene pločice, instalacija i lavaboi, što bi trajalo najmanje mesec dana.

Komentar gradonačelnika Zorana Perišića danas nismo dobili jer nam je u njegovoj pres službi rečeno da je na sastanku. Toalet Najnoviji javni toalet u Nišu, Trg kralja Aleksandra

U centru Niša postoje još tri javna toaleta, ispod tvrđavskog mosta, iza zgrade Narodnog pozorišta i u parku na Trgu kralja Aleksandra. Još jedan se nalazi u čairskom parku.

Međutim, Nišlije se žale da se higijena u njima loše održava i kažu da gotovo nikad nema sapuna, a retko toalet-papira. Smeta im i što je radno vreme ovih toaleta samo do 19 ili 20 sati i što nijedan od njih ne radi preko noći.

Osobama sa invaliditetom prilagođen je samo toalet na Trgu kralja Aleksandra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran

    11:50 // 30. 5. 2013.

    Sve se to desava zato sto oni u svojim audijima i mercedesima imaju pokretni wc.

  • savetnik

    06:38 // 30. 5. 2013.

    Zar za običan WC treba tražiti donatora?! Pa kako naći sredstva za investicije i nova radna mesta ako naš gradonačelnik zajedno sa čuvenim "izvršnim" direktorom Direkcije nije u stanju da uredi ni WC?

  • Milić

    01:22 // 30. 5. 2013.

    A za novi kružni tok ima? Ako ne daju pare za higijenu u tvrđavi gde će tokom leta da se ceo Niš preseli predlažem da ljudi odu do Direkcije za izgradnju i tamo se olakšaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: