Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 19. 8. 2016.

Tvrđavski most konačno zatvoren za saobraćaj

most Nova pešačka zona u centru Niša; foto: Vanja Keser

Ubuduće će samo pešaci moći da prolaze mostom kod niške Tvrđave, koji je od danas definitivno zatvoren za saobraćaj. Nakon što su prethodne nedelje namontirani semafori, juče je završen i pešački prelaz i postavljeni čunjevi s obe strane mosta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Bravo

    16:12 // 19. 8. 2016.

    Prava stvar.
    Posle filmskih susreta most poplocati da se izjednaci nivo sa ivicnjacima, i konacno izmestiti Cvetnu pijacu.
    Naravno za kraj Tvrdjava mora da dobije sadrzaje poput Kalemegdana!

    • ***

      16:23 // 19. 8. 2016.

      @Bravo Kakva Cvetna pijaca,to je buvljak i treba je izmestiti.Bravo za komentar.Ruglo,ruglo pa da veceg nema i jos u centru grada.Ne mogu bas sa autobuske,kako sidju is BUS-a da kupe sve sto im treba. Poglrdajmo istini u oci i recimo jednom kome ovaj grad pripada.

  • Dara

    16:14 // 19. 8. 2016.

    Napokon

  • krojf

    16:22 // 19. 8. 2016.

    Epa Darko,svaka čast. Pošto si ti iz tog kraja,nadam se da ćeš i Tvrđavu ulepšati uz novve sadržaje i animacije

    • Dr.Pravdić

      18:39 // 19. 8. 2016.

      @krojf.Kakav Darko!? Ideja pešačke zone je od pre četvrt veka,još iz vremena gradnje podzemnog prolaza.Zamisao je bila da se sa još jednim pešačkim mostom i sadrzajem od konja pa do šivare napravi poslovno komercijalni sadržaj,hotel,restorani..pa sve do Dušanove ulice.Ovde je ipak u pitanju dotrajalost mosta, izgleda!?

  • nn

    16:58 // 19. 8. 2016.

    Problem je ako podjete u tvrdjavu,a probate prvo da nadjete parking kod gradske kuce, ako nema mesta,morate da obidjete ceo grad, da bi dosli s druge strane i probali kod Banovine (mada i tamo nikad nema).
    Sto se guzve tice, ovo resenje nece da magicno resi guzvu, nego ce da je prebaci na druge pravce.
    a parking servis ugasiti jer je nesposoban da napravi JEDNO novo parking mesto za sve ove godine

    • Miki

      08:14 // 22. 8. 2016.

      Ako idete u tvrdjavu imate uredjen parking pored tvrdjave, kod kafane Gusar. Ali ne, vi ste navikli da parkirate auto ispred i da bez koracanja udjete u kafic. E pa nece moci. I Darko nema veze sa ovim, ovo je stara ideja koju apsolutno podrzavam.

  • Krle

    17:24 // 19. 8. 2016.

    Sad treba da se most poploča i da se napravi lepa peščka zona. Trebalo bi izmestiti pijacu i tu umesto onog rugla napraviti neki lep park kakav dolikuje centru grada, svako ko mi dodje u goste iz nekog drugog grada i prodje pored pijace uvek kaže da je to toliko ružno i uvek puno smeća. Treba osposobiti drugu kapiju za ulazak u tvrdjavu!!!!!!!!!

  • aleksandra

    17:29 // 19. 8. 2016.

    A da ti roditelji rade na Cvetnoj pijaci , i da zivis samo od toga,malo sutra bi pricao da se izmesti.Da nije ta pijaca u centru niko nebi krocio na toj pijaci,a kamo li kad bi se negde izmestila.

    • Miki

      08:17 // 22. 8. 2016.

      Slazem se sa Krletom, treba izmestiti pijacu i ruglo od buvljaka. Ne oterati ljude i ostaviti bez posla, vec ''izmestiti"... Evo recimo kasarna Knjaz Milos ima zemljiste i vise nego sto im je potrebno a i blizu je. A sto se buvljaka (tkz. auto pijace) tice to treba svakako da bude van grada. Dokle vise ovo ruglo

  • aleksandra

    17:30 // 19. 8. 2016.

    A da ti roditelji rade na Cvetnoj pijaci , i da zivis samo od toga,malo sutra bi pricao da se izmesti.Da nije ta pijaca u centru niko nebi krocio na toj pijaci,a kamo li kad bi se negde izmestila.

  • Nislija

    17:40 // 19. 8. 2016.

    Zanima me kako će saobraćaj vikendom da izgleda na potezu od auto pijace do Tvrđave, jer će sada svi morati da koriste taj pravac. Da, biće katastrofa. Umesto da se tvrđavski most rekonstruiše kako treba i ostavi za saobraćaj, a postave samo semafori kod Tvrđave, sada će biti još veće gužve. Na tvrđavskom mostu se nikada ne pravi saobraćajna gužva. Most je odavno zreo za renoviranje i izgleda lose

  • Obican Gradjanin

    17:53 // 19. 8. 2016.

    Konacno se ide u pravcu svih razvijenih gradova, centar treba maksimalno rasteretiti sto se automobila tice, kao sto je svuda u svetu. Nego mi srbi bi u prodavnicu automobilom ako moze, da se vidi da imamo.

  • Bojan maksimovic

    18:10 // 19. 8. 2016.

    Jako lepo, ali stvarno.
    Trebalo bi samo jos da izmestite zelenu pijacu (buvljak) da se i prelepa beogradska kapija ukljuci u koriscenje...

  • Demagogija i populizam

    19:08 // 19. 8. 2016.

    Nesposobna direkcija za organizovanje saobracaja u gradu, treba ih ukinuti i raspisati tender za uredjenje saobracaja u gradu i ne pitati za cenu jer nas oni nesposobni mnogo vise kostaju iz meseca u mesec. ZATVARANJE MOSTA ZA SAOBRACAJ JE CISTA BUDALASTINA !!!

  • MileTorzija

    19:13 // 19. 8. 2016.

    Dobra zamisao ali nije ni resenje samo zatvoriti most. Sumnjam da su radili neku "studiju" broj vozila koji predje taj most i ove na koje bi se preusmerio taj saobracaj. Bice ludilo na mostu kod Grcke ambasade. Sutra je subota, buvljak, ni ranije nije moglo da se prodje.
    Ne mi se svidja sto su zatvorili most.

  • Zoki

    19:32 // 19. 8. 2016.

    Bulate kako si poceo da zatvaras, zatvorices sam sebe u gradsku kucu.

    • Bulat

      10:00 // 20. 8. 2016.

      E moj Perisicu nemoj da se krijes potpisi se punim imenom i prezimenom, sta si bre ti uradio za 4. godine.

  • Srdjan

    20:21 // 19. 8. 2016.

    Nevidjena glupost.

  • Lj

    23:39 // 19. 8. 2016.

    Prava istina zatvaranja mosta je ispucala ploca, koje su poravljane pre neku godinu. Pukotine su takve da ugrozavaju sigurnost. Ne mogu podneti saobracaj.
    Zasto su ispucale? Jer nije stavljena odgovarajuca diletacija zbog velikih vibracija koje nastaju na nosecim gredama kada prelaze vozila preko mosta.
    Sta li je radio nadzor?

    • Gradjanin

      17:19 // 20. 8. 2016.

      Najbolja promena sto se estetskog izgleda grada tice koja je uradjena u poslednjih 10 godina. Sam centar grada dobija novu dimenziju ovime,a smetnje po saobracaj su neznantne,gotovo mizerne. Narod ce uvek da se zali i svakako nicime nece biti zadovoljan.

  • Saki

    09:48 // 20. 8. 2016.

    Trebalo je samo postaviti semafore a most nikako ne zatvarati velika greska

    • Milan

      08:09 // 22. 8. 2016.

      Ако би се поставио семафор без затварања моста, мост би пропао још више, јер би се стварале колоне аутомобила које би стварале велико оптерећење на мосту. Изгледа да је ово изнуђено решење, јер је мост дотрајао, па више не може да издржи саобраћај а за репарацију моста се нема пара.

  • Kej

    17:33 // 20. 8. 2016.

    Ma bravo, a da li ste smislili kako cemo mi koji zivimo na strani Keja dolaziti do svoje kuce ukoliko se slucajno nadjemo na strani kod Banovine ili idemo iz pravca Zeleznicke stanice?!? Ocigledno vam je resenje da obidjemo pola grada!

  • Kompromis

    23:11 // 20. 8. 2016.

    Posto su ovde voyaci osteceni jer ce trpeti saobracajne guzve kao kompromis policija da nadgleda pesake!Ovde je bitno da se kamikaze - pacijenti koji se prave da ne razlikuju boje da ih saobracajna policija odere od kazni cim istrce na kolovoz kada im je crveno!Pijane kaikaza pesake na treznjenje,3 dana pritvora i po 30000 din!Pa ne mogu uvek vozaci da ispastaju zbog bahatih ucesnika u saobracaju!

  • Nenad Nesa

    16:43 // 21. 8. 2016.

    Zatvarati ulice u gradu koji ima problem sa saobracajem? Bravo!

  • arh Mića Stamenković

    21:58 // 21. 8. 2016.

    Odluku o zatvaranju mosta za saobraćaj i pretvaranja u pešaćki nije rešenje arhitekte i urbanista već nekog koji ima vlast a nema znanje jer je sada stvoren apsolutni haos u saobraćaju a to je predmet urbaniste. Ako se želelo da se napravi pešački most, moglo je da se napravi, kao ranije, pontonski most ili da se zatvara za saobraćaj subotom i nedeljom a da u ostalim danima ostane za vozila.

  • Milos Jovanovic

    09:32 // 22. 8. 2016.

    Nije ovo resenje lose. Funkcionisace jos bolje kada se zavrsi Somborski bulevar, tj. severna obilaznica oko centra grada.
    Mozda je u ovom trenutku bilo racionalnije izmestiti parking sa glavvnog trga, pored tvrdjavskog mosta, i njega poplocati i osloboditi za pesake. Dvadesetak parking mesta manje ne bi bitno uticalo na parkiranje u gradu, a trg bi izgledao lepse.

  • hm

    11:14 // 14. 9. 2016.

    Evo skoro mesec dana od zatvaranja. Ajde dajte neku vest o efektima! Guzve sada? Manje? Vece?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: