Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 23. 10. 2020.

| Društvo

U Aleksincu doneli odluku da kafići rade duže, kažu primenjivaće se kad bude bolja epidemiološka situacija

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Aleksinac
Radno vreme nije produženo; foto: JV

Trenutno nije produženo radno vreme ugostiteljskih objekata u Aleksincu i oni mogu da rade i dalje samo do 23 sata, kaže predsednik Opštine Dalibor Radičević. Objašnjava da se odluka o dužem radnom vremenu, koju su većnici juče usvojili, odnosi na redovan rad i da će biti na snazi tek kada prođe epidemija korone, te poziva građane da do tada poštuju mere Kriznog štaba Vlade.

Krizni štab je juče naložio da se mere protiv širenja korone koje su na snazi strogo kontrolišu i rigorozno sprovode, a u istom danu je u Aleksincu predloženo duže radno vreme kafića.

Nadležni juče nisu bili dostupni da to objasne, ali jesu danas i naglašavaju da novo radno vreme neće važiti dok su na snazi mere Kriznog štaba, među kojima je i ta da ugostiteljski objekti mogu da rade najkasnije do 23 sata.

Moramo da razlikujemo odluke Štaba za vanredne situacije i redovni rad. Ono što je Veće juče usvojilo je usklađivanje sa Zakonom i tiče se rada ugostiteljskih objekata i to nikako ne treba mešati sa odlukama Štaba, jer su te odluke iznad odluka opštinskog veća i odnose se na period dok traje vanredna okolnost - kaže predsednik Opštine Dalibor Radičević.

Radičević napominje da radno vreme nije produženo i da su svi dužni da poštuju tu meru Kriznog štaba. I kada aleksinačka Skupština bude usvojila predlog većnika, ističe, kafići neće moći da rade duže i poštovanje mera će kontrolisati komunalna inspekcija.

Da ne bi došlo do zabune kod ljudi i vlasnika objekata da misle da mogu duže da rade - kaže Radičević.

Objašnjava i da je jučerašnja odluka Veća doneta u skladu sa zakonima i Statutom opštine, a primenjivaće se kada bude povoljnija epidemiološka situacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Јован Стојковић

    17:12 // 23. 10. 2020.

    Ма није него.
    То наше Општинско веће се састоји од неписмених и полу писмених људи, од којих нико нема завршен факултет или неку озбиљну школу. Па како онда они могу да доносе ваљане одлуке. СНС је тако понизио све грађане Алексинца, а нарочито велики број младих, стручних људи, који и овако нигде нису запошљени. Њих не интересују грађани већ само њихови полуписмени кадрови.

    • Mašinski inženjer

      10:51 // 24. 10. 2020.

      Kako nemamo, ps imamo predsednika opštine, čovek završio mašinstvo posle 12 godina uspešnog studiranja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: