Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 6. 1. 2017.

| Društvo

U Aleksincu vanredna situacija, desetak sela bez struje

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
ALeksinac
Aleksinac pod snegom; Foto: J. A.

Zbog kvara na dalekovodu u Opštini Aleksinac trenutno desetak sela nema struju. Kako bi mogli da angažuju svu raspoloživu mehanizaciju da čiti sneg, prema rečima predsednika Opštine Nenada Stankovića, uvedena je vanredna situacija.

On kaže da se u ovoj Opštini saobraćaj odvija otežano zbog velike količine snega i smetova koje pravi jak vetar. Za raščišćavanje saobraćajnica u ovakvim uslovima neophodna je „teža“ mehanizacija.

Lokalno „Preduzeće za puteve“ obavlja posao održavanja ali pošto su toliki snežni nanosi i svi su putevi poprilično preopterećeni snegom, mi jedino na ovaj način možemo da angažujemo težu mehanizaciju koju poseduju neka druga preduzeća – objašnjava Stanković.

On dodaje da je najkritičnije u okolnim selima, naročito u brdskim delovima, ali uverava da su putevi do svih prohodni. Međutim, zbog kvara na dalekovodu desetak sela u okolini nema struju.

Sve ekipe su na terenu i pokušavaju da lociraju kvar. Teški su vremenski uslovi pa je i pronalaženje kvara otežano ali bi trebalo da bude rešeno za sat do dva - kaže Slađana Mančić iz Elektrodistribucije.

Meštani sela Vakup, koje se nalazi u neposrednoj blizini Aleksinca, imaju struju, ali su, kažu, zavejani.  

Nije očišćeno jer duva vetar i pravi velike nanose – kaže meštanin Ivan A.

Predsednik Opštine Aleksinac dodao je da sve gradske institucije rade uobičajeno i da nije bilo nikakvih prekida.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Radmila Tisma

    10:36 // 9. 1. 2017.

    I danas je vanredna situacija u Aleksincu, Vranju, Blacu. Ali na zalost to ne smeta Visokoj skoli za vaspitace u Aleksincu....Ispiti se ne odlazu (bar ove nedelje). Iako znaju da vecina studenata nije iz Aleksinca kao i profesora. Njih ne interesuje kako ce deca i profesori da stignu, samo ispit da se odrzi.Na zalost.....to nisu njihova deca....

  • Bratislav Zivkovic

    00:14 // 7. 1. 2017.

    Ma kakva zima,kakvi snegovi, vetrovi i nanosi.Samo da nam je premijer tu,niko zavejan bio ne bi.Secamo se,doduse umesto grejdera on koristi helikopter-i to je neki vazduhoplohov.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: