Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 14. 4. 2021.

| Društvo

U Bojniku skoro četvrtina stanovništva primila bar jednu dozu vakcine

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
bojnik arhiva
U Bojniku danas još 11 novozareženih; Ilustracija, foto: arhiva JV

Od preko 8.000 ljudi, koliko broji opština Bojnik, do sada je prvu dozu primilo njih 1.800, dok je revakcinisano 1.300 ljudi, rekao je za Južne vesti predsednik Opštine Nebojša Nenadović i dodao da i ovom delu Jablaničkog okruga opada broj novoobolelih, jer su, prema jučerašnjim podacima, 23 osobe pozitivne, dok je njih 128 u samoizolaciji, a danas je u toj opštini potvrrđeno još 11 novih slučajeva kovida.

Vakcinu je juče primio i sam predsednik Opštine zajedno sa svojim najbližim saradnicima, a nakon toga se obratio sugrađanima, da se prijave za vakcinaciju.

Trenutno pada broj novoobolelih u odnosu na prethodnu nedelju, ali opuštanja nema, već to treba da iskoristimo da se svi vakcinišemo - rekao je Nenadović.

Kaže za Južne vesti da je trenutno vakcinisano oko 25% celokupnog stanovništva opštine i najavljuje otvaranje novih punktova u selima.

Pored Doma zdravlja, imunizacija je organizovana u seoskim ambulantama u Kosančiću i Konjuvcu, a u planu je otvaranje punkta i u Lapotincu. U selima u kojima nema zdravstvenih ambulanti, vakcinacija će biti vršena u prostorijama osnovnih škola - dodao je predsednik Opštine Bojnik.

Podsetimo, vakcinacija na terenu se vrši i u Opštini Vlasotince, ali je tamo imunizacija trenutno prekinuta, pošto se čekaju nove doze vakcina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: