Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:44, 11. 10. 2010.

| Društvo

U Divljani sve ispravno

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ, BELA PALANKA – U odmaralištu u Divljani voda i hrana su ispravni i sve je sterilno – tvrdi Depot Despotović, direktor odmarališta.

Prošle nedelje od 183 učenika Osnovne škole “Car Konstantin” njih 100 se vratilo kućama pre kraja Škole u prirodi, što zbog zdravstvenih problema, što zbog straha učitelja i roditelja.

Jedan deo kolektiva škole je insistirao da se deca vrate jer je 53 učenika imalo mučnine sa povraćanjem, a jedno dete je imalo temperaturu od 40 stepeni.

- Deca prva tri dana nisu izlazila napolje zbog kiše. Najverovatnije je nekoliko učenika imalo virus, pa je prenelo ostalima. Deca pored 4 obroka su često jela “grickalice” i previše takve hrane je moglo da dovede do mučnine i povraćanja – rekla je Ljiljana Ilić, doktorka Hitne pomoći Niš koja je u to vreme bila dežurni lekar u Divljani. 

Hitna pomoć je brinula o zdravlju učenika, a 24 sata su bili dežurni doktor i medicinska sestra.

- Odgovorno tvrdim da nije postojalo trovanje hranom ili vodom, a to su potvrdili i nalazi Instituta u Nišu. Očito nekome smeta odmaralište Divljana. Boravak po učeniku košta 7.000 dinara i to je skoro 28 miliona dinara koje ostaju u gradskoj kasi jer Grad Niš stoji iza ove ustanove – rekao je Despot Despotović, direktor odmarališta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: