Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 16. 4. 2020.

| Društvo

U Domu u Kulini 50 zaraženih koronom, a još 14 novoobolelih u Gerontološkom centru u Nišu

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
Gerontološki centar
Svi oboleli smeštaju se u Klinički centar u Nišu; foto: J. Ć.

Prema rezulatatima koji su stigli u toku jučerašnjeg dana, rekla je zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević, u Gerontološkom centru u Nišu još 14 osoba pozitivno je na virus korona, pa je ukupan broj obolelih u ovoj ustanovi 165. Nakon što 2 dana nije bilo informacija koliko je obolelih u Domu za stare u Kulini, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je virus korona potvrđen kod 35 korisnika i 15 zaposlenih.

Kisić Tepavević nije objasnila da li su novozaraženi samo korisnici ili i radnici Gerontološkog, ali je rekla da su svi, iako imaju lake simptome bolesti, na lečenju u niškom Kliničkom centru.

Inicijalno je virus potvrđen kod 151 korisnika i radnika koji rade u ovoj ustanovi i naknadno u toku jučerašnjeg dana kod još 14. Iako velika većina nema ili nikakvih simptoma i znakova bolesti ili imaju blage oblike kliničkog ispoljavanja, sve ove osobe su transportovane u Klinički centar Niš kako bi pratio čitav tok trajanja infekcije i da budu u najboljoj ustanovi ako se desi pogoršanje - rekla je Kisić Tepavčević.

Rezultati su, nakon 2 dana, stigli i za deo testiranih u Domu za smeštaj odraslih u Kulini, a kako je rekao epidemilog Branislav Tiodorović, na virus korona pozitivno je 35 od 299 korisnika Doma i 15 od 202 zaposlenih.

Ukupno je u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji korona potvrđena kod 271 korisnika i 53 zaposlena, a najveći broj su upravo štićenici domova u Nišu.

Podsetimo, zbog nepridržavanja mera za suzbijanje širenja epidemije uhapšen je direktor Gerontološkog centra koji je na saslušanju negirao krivicu.

Osim u ovoj državnoj ustanovi, virus je potvrđen i među korisnicima privatnog doma u Novom Selu, kao i u Domu u Blacu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vavilon

    12:59 // 17. 4. 2020.

    Sad je vise"ratnika duge" od 144(000) koji ce vladati svetom.Gwrwntoloski nema toliko ljudi sa osobljem ili je primljeno vise da bi se vise para uzelo.

  • Mitar

    01:19 // 17. 4. 2020.

    Zar Kulina nije dom za DECU????

  • Pule

    20:24 // 16. 4. 2020.

    Za ulaz korone u sve staracke domove odgovoran je direktno kratKOVID Vulin!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: