Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 26. 2. 2018.

| Društvo

U Galeriji “Art 55” izložba za pomoć niškom docentu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Marina i Nenad Ristić
Još duguju bolnici u kojoj se Nenad lečio; foto: privatna arhiva

Kako bi vratili dugove bolnici u kojoj se lečio niški docent Nenad Ristić, koji iznose 73.000 evra, kako kaže njegova supruga Marina, u sredu 28. februara će organizovati humanitarno-prodajnu izložbu u Galeriji “Art 55” u Nišu.

Nakon transpaltacije matičnih ćelija u Nemačkoj, Ristiću je otkrivena retka veno-onkulzivna bolest jetre, a za terapiju mu je trebalo još novca, jer je jako skupa. Humani ljudi su se angažovali oko prikupljanja para da bi mogao da počne sa terapijom.

Međutim, njegova supruga kaže da 7 dana lečenja košta 35.000 evra, a njegova je trajala 3 nedelje, te je bilo potrebno 105.000 evra.

Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije “Budi human”, dug prema bolnici smo sveli na 73.000 evra. Da bi mogao redovno da kontroliše tok oporavka, potrebno je da za tri meseca izmirimo celokupni dug - pojašnjava njegova supruga.

Početkom februara su se vratili u Srbiji i počeli su sa prikupljanjem novca. Jedna od akcija je humanitarno-prodajna izložba “Plamenito delo” koju organizuje Građevinsko-erhitektonski fakultet, Udruženje “Grupastudenata501” i Galerija “Art 55”. Otvaranje je u 19 sati.

Građani mogu da pomognu i slanjem SMS-a sadržine 328 na broj 3030, a mogu da uplate novac i na dinarski račun 160-480610-54, kao i na devizni 00-540-0002220.1.

Podsetimo, još krajem juna je fondacija "Budi human" aktivirala SMS broj za lečenje Nenada Ristića, a osim toga organizovane su svirke i druge akcije u Nišu za pomoć mladom docentu. Finansijski mu je pomogao i Grad Vranje, jer je docent rođen u ovom gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: