Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 2. 3. 2021.

| Društvo

U Gimnaziji u Aleksincu 12 đaka zaraženo, na onlajn nastavi do sledeće nedelje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Gimnazija Aleksinac
Za sada samo nedelju dana onlajn; foto: Google maps-printskrin

Niška Školska uprava je prihvatila predlog Štaba za vanredne situacije da Gimnazija u Aleksincu pređe na onlajn nastavu, jer je 12 učenika zaraženo koronavirusom, ali će to trajati nedelju dana, a ne dve i potom će proceniti da li je potrebno da produže učenje na daljinu.

Nastavu na daljinu u naredne dve nedelje aleksinački Štab je juče preporučio, jer je sve više zaraženih đaka u Gimnaziji, a raste i broj novoobolelih u ovoj opštini na jugu, jer je četvrtina testiranih za nedelju dana bila pozitivna na kovid.

Načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da će ipak samo nedelju dana učenici biti na onlajn nastavi, a da će potom proceniti da li je potrebno da produže taj rok.

Kod njih samo u jednom odeljenju ima dva učenika, a u celoj školi ukupno 12, što je više nego bilo kada ranije i onda i ta briga. Zato smo im dali jednu nedelju, trebalo bi u utorak da se vrate sledeće nedelje i videćemo kakva je tad situacija pa ćemo da reagujemo - navodi Gejo.

Podsetimo, u Aleksincu je od 22. do 28. februara 803 građana testirano na koronavirus, a 198 je bilo pozitivno, pa su iz Štaba najavili i da će u naredne dve nedelje Odeljenje za inspekcijske poslove pojačati kontrolu rada ugostiteljskih objekata, a više će kontrolisati i sva javna okupljanja i primenu svih mera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Има и горе

    11:13 // 2. 3. 2021.

    Зато што се не поштују мере.
    Мислим да је у школи Љупче Николић још гора ситуација, али о тој школи више нико не брине.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: