Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 23. 12. 2016.

| Društvo

U "Gorici" ostaje duplo manje administracije, 58 radnika višak

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Radnici "Gorice" na groblju
103 radnika "terenca"; Foto: Saša Đorđević

Restrukturiranje “Gorice” ulazi u završnu fazu, kazao je načelnik Uprave za komunalne delatnosti Milorad Brešković. Iz ovog preduzeća odlazi još 58 radnika, dok će na administrativnim poslovima po novoj sistematizaciji raditi 24 ljudi.

Posle više od godinu dana neredovnih plata, štrajkova čak i obustave sahranjivanja i noćenja radnika na groblju, “Gorica” bi, prema tvrdnjama nadležnih u Upravi za komunalne delatnosti, trebalo da “stane na noge” i od sledeće godine posluje bez gubitaka.

Po novoj sistematizaciji koja je usvojena na poslednjoj sednici Gradskog veća ovo preduzeće imaće 129 zaposlenih, i to 103 u pogrebno-tehničkoj službi i 24 u službi za pravne i opšte poslove.

Oni koji rade pogrebno-tehničke poslove su terenski radnici, a ne kancelarijski službenici. Ukupno 129 za razliku od 214 radnika, a u sektorima koji su vezani za kancelariju bilo je duplo više zaposlenih. Ovo je završetak reorganizacije preduzeća - kazao je načelnik Uprave Brešković.

Ipak, još 58 radnika ostaje bez posla, a za njihove otpremnine je Grad opredelio 40 miliona dinara. 

Sistematizacija predložena u oktobru je, podsetimo, bila “službenička” jer je njom bilo predviđeno duplo više administrativnih radnika.

Pretrpana “kancelarijskim” radnicima, kako su ranije opominjali iz gradske vlasti, “Gorica” je upala u dugove, a reorganizacijom su poslovi održavanja zelenila, rasvete i signalizacije povereni “Mediani” i “Parking servisu”, a 230 radnika je prešlo u ova preduzeća

Poslednje 2 godine je, na "oporavak" ovog preduzeća iz gradske kase otišlo više stotina miliona dinara, a "Gorici" su novac ustupila i druga javna preduzeća

Dugovi posle višemesečnog kašnjenja plata zaposlenima konačno su isplaćeni avgusta ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Legenda

    12:55 // 25. 12. 2016.

    Verujem da "višak" neće biti ni jedan "zemljak" koga je direktor Jovanić zaposlio, kao ni partijski "vojnici". Niko ko je u poslednje 4 godine zaposlen u Gorici. Gasi se proizvodnja (obrada mermera) i u vrlo kratkom roku će se "kao" neophodna mera uvesti dokapitalizacija privatnim kapitalom. Interesantna režija ili samo "teorija zavere" ?

  • Mile

    23:14 // 24. 12. 2016.

    Sada će oni sa vezom dobiti rešenja da su terenski radnici a sedeće u kancelarijama. Ali to nam niko neće javno reći.

  • Ahm

    07:12 // 24. 12. 2016.

    Imam predlog.Partija koja dovede direktora na na celo preduzeca,a on napravi malverzacije ili upropasti firmu duzna je da ,sve skupa sa licnom imovinom clanova,bude garant za nadoknadu stete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: