Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 16. 9. 2022.

| Društvo

U Hajduk Veljkovoj u Nišu 15 parking mesta za više od 80 vozila, stanari najavljuju protest

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
hajduk veljkova parking3
Premalo mesta, previše automobila i svakodnevnih kazni; foto: čitalac

Kako u Hajduk Veljkovoj u Nišu ima samo 15 obeleženih parking mesta za više od 80 automobila, stanari sa desne strane ulice poslednjih 50 godina parkiraju ispred svojih kuća, za šta su odnedavno počele da im stižu kazne. Od Grada traže hitan sastanak i dodatna parking mesta kako ne bi plaćali kazne, a ukoliko ne dođe do rešenja najavljuju blokadu ulice.

Bez prethodnog obaveštenja ili opomene, stanarima su počele da stižu kazne za nepropisno parkiranje od kako je sistem "Oko sokolovo" počeo sa kažnjavanjem. Ističu da sa leve strane ulice ima samo 15 parking mesta, a zbog izgradnje nove zgrade taj broj će pasti na 12. hajduk veljkova parking2 Sa desne strane ulice stanari parkiraju već 50 godina; foto: čitalac

Sa desne strane ulice gde nema obeleženih parking mesta, niti se ikada vršila naplata, vozači su svoje automobile poslednjih 50 godina parkirali van trotoara, zelenih površina i kolovoza, na prilazima svojih kuća ne ometajući saobraćaj i pešake.

Na početku ulice stoji znak da je zabranjeno parkiranje na trotoaru i kolovozu, tako da nismo u prekršaju, a i dalje nam stižu kazne - kaže N. Đ.

hajduk veljkova parking U kućama i soliteru ima preko 80 automobila; foto: čitalacNapominju da na takav problem nailaze u svakoj paralelnoj i poprečnoj ulici, jer nemaju alternativu gde bi mogli da se parkiraju i ističu da nije problem naplata parkinga, već mali broj parking mesta.

Ako bi smo izvadili prosek da svaka porodica ili stan ima po jedno vozilo došli bi smo do rezultata da u soliteru ima 46 vozila i 40 u privatnim kućama, što je ukupno 86 vozila, a 12 parking mesta. Mi nismo krivi za infrastrukturu grada - kažu stanari.

Zbog toga su podneli zahtev za hitanim sastankom sa Gradom, Komunalnom milicijom, JKP "Parking servis" i Sekreterijatom za saobraćaj, gde će tražiti da se dozvoli parkiranje sa desne strane ulice.

Ukoliko ne dođe do sastanka i zajedničkog rešenja u roku od 5 radnih dana, navode da će biti prinuđeni da izađu i blokiraju ulicu svakog radnog dana od 15 do 17 sati, do ispunjenja zahteva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PM

    09:04 // 18. 9. 2022.

    @Alex
    Ti pa ode i dalje od ovog "oka"...
    Znaš i ko je za koga glasao...

  • V.Tankosica ulica

    07:17 // 18. 9. 2022.

    Pitam prijatelja zasto ne parkira auto u dvoriste, a on mi objasni da ako to uradi, docice neko i isparkirace se bas tu i nece moci da izadje.

  • Niks

    00:42 // 18. 9. 2022.

    ...
    Cene idu od 2000 pa na gore za parking mesto. Pa ti druže uzmi 5 ako hoćeš. To što ste vi navikli da parkirate po travnjacima i trotoarima a majke sa kolicima vas obilaze po kolovozu to je druga stvar.
    Dovešće se ovaj narod u red, samo udri po džepu.

    • Bla bla

      09:52 // 18. 9. 2022.

      Očigledno ne znate koja je to ulica i kad su parkirana vozila na trotoaru ima dovoljno mesta, da se obiđu tri majke sa kolicima bez da se guraju. Ima dovoljno mesta i za vozila i za pešake.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: