Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:19, 20. 12. 2020.

| Društvo

U Jablaničkom okrugu 58 novozaraženih, u Nišu 106, a u Vranju 31

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
korona
31 novozaraženi u Vranju, 58 u Jablaničkom okrugu, 106 u Nišu; foto: A. Kostić

Prethodnog dana je u vranjskoj kovid ambulanti registrovan 31 novi slučaj zaraze kovidom, poslednji su podaci Štaba za vanredne situacije. Iz niškog Doma zdravlja kažu da je prošlog dana testirano 308 pacijenta, a pozitivno 106, dok je od 291 testirane osobe u Jablaničkom okrugu 58 njih sa pozitivnim nalazom. U odnosu na prethodne dane, smanjen je broj ljudi koji su se prethodnog dana javili na pregled sa simptomima kovida.

U vranjskoj kovid ambulanti je tokom prethodnog dana obavljeno 165 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 79. Prethodnih dana je broj pregleda bio oko 300.

Uzorkovana je krv kod 115 pacijenata i sačinjeno 109 RTG pluća. Takođe, urađena su 82 antigenska testa, od kojih je 31 pozitivan. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 45 pacijenata - saopštavaju iz Štaba.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovano je 125 pacijenata, od toga 114 pozitivnih na kovid, a 120 sa upalom pluća, dok je na kiseoničkoj potpori 56 pacijenata.

U dve kovid ambulante Doma zdravlja Niš namenjenih odraslima, javilo se juče 866 pacijenta, što je oko 300 manje u odnosu na dan ranije.

Od ovog broja 214 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 652 obavilo kontrolni pregled - kažu u Domu zdravlja.

Testirano je 308 pacijenta, a pozitivno 106.

Među novozaraženima u Jablaničkom okrugu su 42 osobe iz Leskovca, 6 iz Vlasotinca, 5 iz Lebana, 3 iz Bojnika i 2 iz Medveđe - saopštavaju iz leskovačkom Zavoda za javno zdravlje.

Od kovida je obolelo 41 zaposleni, 8 nezaposlenih i 9 penzionera.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:29 // 21. 12. 2020.

    Cudno

  • Nikola

    16:27 // 20. 12. 2020.

    Primetio sam da je uvek manji broj obolelih u Nišu na južnim vestima nego na drugim internet portalima. Da li su u pitanju različiti izvori ili je nešto drugo u pitanju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: