Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 31. 7. 2019.

| Društvo

U Jug Bogdanovoj se urušava krov napuštene kuće, inspekcija najavljuje rušenje ili sanaciju

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Jug Bogdanova urušena kuća
Kuća urušena i nebezbedna, krov se urušava; foto: čitalac

Crep sa zapuštenog stambenog objekta u Jug Bogdanovoj ulici u Nišu pao je na trotoar, a prema svedočenju građana, na sreću niko nije povređen. Ipak, zbog potencijalne opasnosti po prolaznike slučaj je prijavljen nadležnima, što potvrđuju u Građevinskoj inspekciji koja proverava da li objekat ima dozvolu. Od toga zavisi da li će tražiti da bude saniran ili uklonjen.

Jug Bogdanova urušena kuća Crep pao na trotoar; foto: čitalac Građani koji su se javili redakciji upozoravaju da je ugrožena bezbednost onih koji prolaze kraj kuće u Jug Bogdanovoj broj 1, jer u ovom objektu decenijama niko ne živi pošto je krov urušen.

Svedoče da je prekriven najlonom na koji su nabacani limovi, ali da je i pored toga pre par dana crep pao na trotoar.

Kao neko ko živi stotinak metara od navedenog objekta i čija deca često prolaze Jug Bogdanovom ulicom jako sam zabrinut kako za bezbednost članova porodice tako i za bezbednost sugrađana. Sa krova objekta je na trotoar pre par dana pao crep, sreća je da nije pao na prolaznika, neko je mogao da strada. Udarac crepom ili limom koji je nabacan preko najlona a da nije učvršćen, sa te visine može da nanese ozbiljne povrede, ako ne bi bio i smrtonosan - upozorava građanin. Jug Bogdanova urušena kuća Građani pitaju zašto dosad nadležni nisu reagovali zbog napuštene kuće; foto: čitalac

Pitaju se i zašto dosad niko od nadležnih nije reagovao zbog napuštene i nebezbedne kuće u centru Niša. Zato su ovaj slučaj prijavili Komunalnoj policiji, koja je o svemu obavestila i Građevinsku inspekciju.

Marina Živulović potvrđuje da je prijava stigla do njih, da je inspektor izašao na teren i da će prvo trakom obeležiti nebezbedno mesto. Potom će morati da utvrde da li objekat ima dozvolu ili ne, jer od toga zavisi da li će biti uklonjen ili saniran. Jug Bogdanova urušena kuća Otpada krov sa napuštene kuće; foto: čitalac

Naložićemo investitoru prvo da dođe na saslušanje da vidimo da li je to objekat sa dozvolom ili nije. Poslaćemo dopis Sekretarijatu za planiranje i izgradnju da naloži rešenje - da li ide sanacija, rekonstrukcija, bilo šta na osnovu našeg uviđaja i slika, a ako je bez dozvole, ako je u situaciji uklanjanja da naložimo uklanjanje - pojašnjava Živulovićeva.

Kaže i da će sve što je palo na trotoar kraj ovog zapuštenog objekta, a da je na javnoj površini, biti raščišćeno.

Jug Bogdanova urušena kuća Građevinska inspekcija kaže da će biti uklonjena ili sanirana; foto: ćitalac

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bb

    07:53 // 1. 8. 2019.

    Gospođa Živulović iz inspekcije je totalni hit! Po njoj je vlasnik kuće INVESTITOR!? Tako je to kad iz stranke dobijete uputstvo koje reči koristiti.

  • Djunta

    17:58 // 31. 7. 2019.

    Bajkovito,interesantno-sta god JV pitaju,istrazuju,slikaju,nedlezni iz bahate gradske vlasti kazu:"znamo,radimo na tome,u postupku je,nadamo se bice gotovo..."

  • Šone

    14:33 // 31. 7. 2019.

    Kakva traka, nema nikakve trake, sad sam prošao tuda. Ljudi, pa zar treba neko dete da pogine da bi neko nešto preduzeo?? Hoće li nadležni da čekaju 1 septembar, da neko dete nastrada kad ga majka isprati u školu, pa da onda reaguju? Inspektori, HITNO rušite ovo ili primenite ZAKONO STANOVANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA, član 59, nemamo mi decu za bacanje!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: