Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 31. 7. 2019.

U Jug Bogdanovoj se urušava krov napuštene kuće, inspekcija najavljuje rušenje ili sanaciju

Jug Bogdanova urušena kuća Kuća urušena i nebezbedna, krov se urušava; foto: čitalac

Crep sa zapuštenog stambenog objekta u Jug Bogdanovoj ulici u Nišu pao je na trotoar, a prema svedočenju građana, na sreću niko nije povređen. Ipak, zbog potencijalne opasnosti po prolaznike slučaj je prijavljen nadležnima, što potvrđuju u Građevinskoj inspekciji koja proverava da li objekat ima dozvolu. Od toga zavisi da li će tražiti da bude saniran ili uklonjen.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • birokratija

    08:46 // 31. 7. 2019.

    To isto znaci kao da nije ni prijavljeno.Fasade se obrusavaju na ko zna koliko mesta - prijavljivano, ali nista nije ucinjeno.Sada traze dozvolu za ovu kucu, koja je ko zna koliko stara?

  • ???

    08:53 // 31. 7. 2019.

    И шта сад? Наложиће власницима,наследницима да ово реше,упротивном - казниће их. А,шта је са фасадама стамбених зграда,где станари власници станова не покушавају ни малтер да обију, који пада на улицу?

    • Milan

      09:53 // 31. 7. 2019.

      Hipotetički, ako ima više naslednika i ne mogu da se dogovore (što je pravilo), troškove sanacije ili rušenja natovariće jednom od njih koji ima stalna primanja (na pr penzijicu neku), izvršitelja baš briga, a on će posle morati do sudnjeg dana da se tuži sa familijom. Tako to ovde ide, jer "sve po zakonu"!

  • Mara

    08:54 // 31. 7. 2019.

    Da oni reaguju tek kad se nešto desi sramota

    • konacno

      09:15 // 31. 7. 2019.

      Pogodi, Maro, jednom.

  • sozontije

    09:03 // 31. 7. 2019.

    Što inspekcija malo ne prošeta gradom i vidi koliko ima ovakvih kuća,koliko stambenig zgrada sa kojih otpada fasada? Izlišno je prijavljivati,slati dopise, kada ništa ne rade.Gledam jutros, pred zgradom na C.Pevcu, opet se provalila šahta na behatonu,koju su pre mesec dana sređivali,sa iste zgrade konstantno pada malter i sa ulične i dvorišne strane.Pa ko treba to da rešava?

  • objektivno

    09:08 // 31. 7. 2019.

    Ova gospođa iz Građevinske bi trebala da izađe malo iz fotelje i prošeta Nišom,da vidi da je grad u raspadanju i preduzme nešto, ili neka da ostavku na rukovodeće mesto.

  • milica

    09:20 // 31. 7. 2019.

    U Voždovoj ulici, blizu Doma vojske, ima velika kuća kojoj se prolomio krov. Da li su nadležni to videli?

  • pitam

    09:23 // 31. 7. 2019.

    Posle one kise u Voydovoj 53,pade mi deo fasade na terasu.Sta bi se desilo da nema terase i da je neko prolayio bas tada.

    • Dokle više?

      10:24 // 31. 7. 2019.

      Oćeš ja da platim popravku tvoje fasade?
      Dobili ste stanove za džabe a sad vam teško zgradu da održavate.
      Tito umro pre četres godina.

  • Mucko

    10:03 // 31. 7. 2019.

    Prvo srusite po centru objekte koji su bezpravo izgradjeni, gde nesmete da zucnete o njima, pa onda porusite ovaj stari kucerak. U gradjev.inspelciji bi trebalo da rade najbolji inzenjeri a ne najbolji uvlakaci.

  • Slučajni prolaznik

    10:26 // 31. 7. 2019.

    Nislije nije bezbedno da izlazite na ulicu, moze da vas u glavu opali crep sa urusenog krova. Ili lim, to je manje opasno. Plus su pravo ruglo nekada jako lepog mog grada.
    Ajmo odgovorni, počnite da rešavate probleme.

  • Tanasije

    10:26 // 31. 7. 2019.

    Ovaj krov u kakvom je stanju prava je sreća da niko nije stradao. Krov se urušava, a preko njega najlon, moderna srpska arhitektura. I sve to u centru grada. Ima li ovaj grad inspekcije i šta one rade?

  • D

    11:07 // 31. 7. 2019.

    Toliko je star ovaj objekat da je mora imati dozvolu jer je u to vreme POSTOVAO SE ZAKON. Bili smo PRAVANA DRZAVA.

    • Tanasije

      11:50 // 31. 7. 2019.

      Ako objekat ima dozvolu da li to znači da nije bitno u kakvom je stanju. Da li krov, koji zbog stanja u kojem se nalazi, a vidi se na slikama kakvo je to stanje, predstavlja opasnost za prolaznike? Ako je opasnost, ako padaju crepovi i krov je poluurušen, nije bitno da li kuća ima dozvolu ili je nema...po meni...

  • Praksa

    12:04 // 31. 7. 2019.

    Teoretski ljubav lepo zvuci.

  • Teški

    13:02 // 31. 7. 2019.

    A be polako sve će rešimo nemoj da ste takvi sve će bude kad vam kaže TEŠKI!

  • ***

    13:25 // 31. 7. 2019.

    U Knez Mihailovoj pala fasada na coveka,prevezen u bolnicu.I to,cini mi se da je zgrada pod zastitom drzave? Toliko o drzavi i zakonima koje donosi,a njene institucije ih ne sprovode.

  • POD HITNO

    13:39 // 31. 7. 2019.

    Molim nadlezne inspekcije, da posalju ljude na teren i naloze svim vlasnicima i Kucnim savetima,ciji objekti predstavljaju opstu opasnost po gradjane,NALOZI SANACIJU.

  • Pera

    13:53 // 31. 7. 2019.

    Pošto samo razvlači žute trake oko objekata i ništa drugo, građevinsku inspekciju treba raspustiti. Ne mogu ništa službeno da rade od privatnih obaveza u toku radnog vremena. Kada bi se desilo čudo i sve zapošljene najurili zajedno sa šeficom, druge inspekcije bi bolje radile (strah je čudo!).

  • Šone

    14:33 // 31. 7. 2019.

    Kakva traka, nema nikakve trake, sad sam prošao tuda. Ljudi, pa zar treba neko dete da pogine da bi neko nešto preduzeo?? Hoće li nadležni da čekaju 1 septembar, da neko dete nastrada kad ga majka isprati u školu, pa da onda reaguju? Inspektori, HITNO rušite ovo ili primenite ZAKONO STANOVANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA, član 59, nemamo mi decu za bacanje!!!

  • Djunta

    17:58 // 31. 7. 2019.

    Bajkovito,interesantno-sta god JV pitaju,istrazuju,slikaju,nedlezni iz bahate gradske vlasti kazu:"znamo,radimo na tome,u postupku je,nadamo se bice gotovo..."

  • Bb

    07:53 // 1. 8. 2019.

    Gospođa Živulović iz inspekcije je totalni hit! Po njoj je vlasnik kuće INVESTITOR!? Tako je to kad iz stranke dobijete uputstvo koje reči koristiti.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: