Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 6. 7. 2020.

| Društvo

U KC Niš 94 pacijenta sa potvrđenim kovidom, jedna osoba preminula

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
Klinicki centar stara zgrada; foto: Vanja Keser
Na lečenju 207 pacijenata zbog korone; foto: V. K.

U kovid delu niškog Kliničkog centra smešteno je 207 pacijenata, a kod 94 njih je potvrđen virus korona, dok preostali čekaju rezultate testova, saopštili su iz KC. Na lečenju od kovida u Kliničkom je i 12 dece, od kojih je kod njih 6 potvrđen virus. U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, a 6 njih su na respiratorima.

Kako je saopšteno iz Kliničkog centra, prema informacijama od jutros u 7 sati, na lečenju je nešto više od 200 pacijenata, ali nije svima potvrđeno prisustvo virusa.

Očekujemo rezultate da oko 100 pacijenata koji su uzorkovani za PCR test, a danas je od njih 80 uzet uzorak i sada očekujemo rezultate - rekao je zamenik direktora KC NIŠ Vladan Ćosić.

On navodi da je oko 50 % hospitalizovanih iz Niša, dok druga polovina pacijenata dolazi iz regiona koji pokriva ovaj KC.

Od korone se na Dečijoj klinici trenutno leči 12 dece, od toga 6 njih kod kojih je virus potvrđen, a među pratiocima su i 3 majke koje su pozitivne na kovid. Najmlađi pacijent ima jednu i po godinu iz dolazi iz Leskovca, a najstariji koji ima 17 godina je iz Vranja.

Deca su sva u stabilnom stanju i dobro. Imaju nešto blaže simtpome, nemamo pacijente sa teškim stanjem. Obično leže 3 do 5 dana, a potom budu puštena kući u samoizolaciju - kaže doktorka Anđelka Slavković sa Dečije klinike.

Petoro dece je iz Niša, a 7 iz drugih mesta u regionu.

Kada je reč o drugim kovid bolnicama na jugu, iz KC Niš su saopštili da je na lečenju u Vranju 129 pacijenata, od toga 93 njih sa potvđenim virusom, u Leskovcu je 87 pacijenata, od kojih 33 pozitivni na kovid, a u Surdulici su hospitalizovane 53 osobe, od kojih su 42 pozitivne na koronu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    23:33 // 6. 7. 2020.

    Pa moraju da testiraju Beogradjane, a Nislije, pa i dalje slusajte sta Vam Beogradjani kazu ,kad imamo toliko prodanih dusa iz Nisa koje nisu u stanju da nista urade za ovaj grad

  • Rade

    13:55 // 6. 7. 2020.

    Da li je moguće da se iz Niša šalje oko 80-100 testova na kovid 19 za Bg. Na 5-8000 dnevno testiranih u Srbiji na Niš otpadne oko 1% testiranih.

    • Nn

      16:10 // 6. 7. 2020.

      @Rade : Danas je testirano 8 i
      slovima - osam testiranih !
      Koliko je to procenata ?

  • Mara

    13:19 // 6. 7. 2020.

    Žalosno. Pozdrav za dr Nataliju Mašulović i sestru Nataliju Todić Stojković snažan i kvalitetan tim sa dečije interne klinike trude se na svaki način da pomognu.,lično sam se uverila i to treba nagraditi pogotovo u ovakvim vremenima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: