Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 18. 7. 2020.

| Društvo

U KC Niš još dve osobe umrle od korone, u Leskovcu i Vranju po jedan preminuli

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
covid
Četvoro preminulo na jugu; foto: pixabay; dapple-designers

U poslednja 24 sata u Srbiji je preminulo 9 osoba od virusa korona, od toga su 2 pacijenta koja su se lečila u Kliničkom centru Niš, jedna osoba koja je bila u Opštoj bolnici Leskovac i jedan pacijent u Vranju. U KC Niš je u kovid bolnicama na lečenju 358 pacijenta, u Leskovcu 144, u četiri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 175 pacijenata, a u Surdulici su smeštena 54 pacijenta.

U kovid objektima Kliničkog centra Niš od ukupno 358 pacijenata, kod 137, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa covid-19.

U KC Niš je trenutno, saopštavaju iz ove ustanove, 13 pacijenata priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenata, sa potvrđenim virusom covid -19 je preminulo - saopštavaju iz Kliničkog.

U leskovačkoj Bolnici je 144 pacijenata koji se leče od korone, a njih 71 je na kiseoničkoj potpori, dok je u poslednja 24 sata jedan pacijent preminuo.

Preminuo je 72-godišnji pacijent iz opštine Vlasotince, dugogodišnji srčani bolesnik. Imao je obostranu upalu pluća - kažu u leskovačkoj Bolnici.

Inače, prema poslednjem izveštaju Ministarstva zdravlja, u Srbiji su testirani uzorci 7.648 osoba od kojih je 389 pozitivno.

Na respiratorima je ukupno 187 pacijenata, a ukupan broj hospitalizovanih je 4.776.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    23:48 // 18. 7. 2020.

    Zar stvarno niko nije cuo ministra koji izjavi da je jedino obdukcija validna da potvrdi od cega se umire.Ni jedan pacijent za koga se tvrdi da je umro od korone nije obdukovan.Po nalogu SZO.Zato se obdukcija ne vrsi i za ostale.Cega se plase?Plase se istine koja bi pokazala da je uzrok smrti ko zna sta,mnogi tvrde da je trovanje.Sada izvucite zakljucak na osnovu ministrovog kazivanja.

  • Delboy

    18:41 // 18. 7. 2020.

    Podaci koji se objavljuju o broju preminulih nisu tacni. U KC Nis je juce preminula zena koja je bila na respiratoru 5 dana a zavedeno je kao da je umrla od obicne upale pluca, a ne od Korona virusa. A zena je bila zarazena. Ko zna kako se sve “friziraju” cifre, ne samo u Nisu vec u celoj Srbiji. Sistem nas laze.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: