Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 15. 4. 2020.

| Društvo

U KC Niš leče se 452 pacijenta, u privremenim bolnicama 585 osoba

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
klincki
U starom delu KC Niš, ukupno 196 pacijenata i u novoj zgradi KC Niš 256 pacijenata; foto: V. K.

U Kliničkom centru u Nišu na lečenju od korona virusa nalaze se 452 pacijenta, što je za skoro 75 više u odnosu na juče, a povećan je i broj onih koji su sa lakšim simptomima virusa u privremenim bolnicama i njima je smešteno je 585 ljudi. Ukupan broj zaraženih u Srbiji veći je za protekla 24 sata za 408, a 5 pacijenata preminulo je od posledica virusa, od početka epidemije ukupno 99.

Kako je saopštio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u Nišu je situacija teška, dok je kao dobru vest istakao to da je u Srbiji 165 pacijenata izlečeno od korona virusa, odnosno dva puta su imali negativan rezultat na testu.

Ministar zdravlja rekao je da je epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom, osim u Nišu i Požarevcu.

Situacija je pod dobrom kontrolom, sem Niša i Požarevca, a Beograd je na nivou na kojem je bio i do sada. Sve ovo može da ide na bolje ili na gore u zavisnosti od toga da li budemo poštovali mere koje nam preporučuje struka - rekao je Lončar.

U Nišu broj hospitalizovanih pacijenata i dalje raste - veći je za 75 u odnosu na juče. U starom delu Kliničkog centra smešteno je 196 pacijenata, a u novom delu 256 pacijenata - rekao je Lončar.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 18 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - saopštili su iz KC Niš.

Kada je reč o privremenim bolnicama u Nišu, u hali "Čair" boravi 298 osoba, u studentskom domu kod Medicinskog fakulteta 212, a u Niškoj Banji, u hotelu "Zelengora" njih 75.

U poslednja 24 sata od posledica izazvanih virusom korona, preminulo je, kako je rekao ministar Lončar, 5 osoba - 2 muškarca i 3 žene, a prosek njihovih godina je 69.

Lončar je naveo da je ukupno 557 zdravstvenih radnika u Srbiji pozitivno na korona virus, te da je to 11,43 % od ukupnog broja obolelih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dobar komsija

    16:33 // 16. 4. 2020.

    Postovani , sa velikom zabrinutoscu vam pisem jer se u mom selu uopste ne postuje zabrana kretanja. Kako za vreme policijskog casa tako i van njega. Molim nadlezne da dodju u selo Drazevac kod Nisa da vide kakva je situacija. Odredbu najvise ne postuju roditelji koji pustaju svoju decu da se igraju po svim ulicama po selu. Naravno bez zastitne opreme .

  • Ljiljana Marjanovic

    23:32 // 15. 4. 2020.

    postovana Redakcijo,
    majka mi je prebacena iz Esculap centra u KC, nikakvih informacija nemamo, ni gdje je ni kako je niti mozemo stupiti u kontakt sa njoj ,izgubljen joj je telefon u transport. Da je ovo zaista humano da uprkos pandemiji familija nista ne sazna sta im se desava sa najmilijim? Telefoni su preoptereceni , ne moze se niko javiti a mi zovemo iz Amerike I ne mozemo saznati nista

  • Siki

    20:14 // 15. 4. 2020.

    A kad cete da pocente da otpustate zdrave i bez negativne slike iz bolnice?

    Ljudi leze i cekaju kontrolne testove, a slobodni kreveti vam vise nego trebaju koliko vidim.

    Testirajte, testirajte, testirajte

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: