Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 1. 4. 2020.

U KC Niš pulmologija proširena, za obolele od korone se sprema i Kardiohirurgija

novi klinički centar Klinika za kardiohirurgiju ispražnjena, sprema se za novi priliv obolelih od korone; foto: Vanja Keser

Novi priliv pacijenata zaraženih virusom korona iz ovog dela Srbije očekuje se u narednim danima i zato je, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović, Klinika za plućne bolesti reorganizovana i proširena, a Kardiohirurgija je ispražnjena i priprema se za nove obolele od covida 19. Klinički centar Niš primaće teže slučajeve, dok je put za one sa lakšim simptomima - Dom zdravlja, pa “Čair” ili školska sala.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • specijalni savetnik???

    10:09 // 1. 4. 2020.

    O veliki (?) stručnjače,
    Ako u KC imaš 35 pacijenta sa koronom, od toga 15 na respiratoru, raspoređenih na 3 klinike (Infektivna, Stara hirurgija i pulmologija) a imas vise od 70 anesteziologa, kako onda padaju od posla!!???
    Ili je možda laž da ima samo toliko pacijenata!
    A VELIKI stručnjače, nije problem ulaz nego mešanje pacijenata koji imaju Koronu sa onima koji nemaju!

    • Bulevarka

      16:14 // 1. 4. 2020.

      Pa eto ih veliki Radovanovic i Radmilo koji pricaju samo i nista vise. Tiodorovic makar izadje i kaze a kardiohirurgija se sprema ako zatreba niko nije rekao da je popunjena a pulmologija je premestena po nalogu kineza.

  • Jelena

    15:14 // 1. 4. 2020.

    Od juce do danas imam troje prijatelja koji su proveli po citav dan u DZ a zatim nekoliko sati na Infektivnoj. Svi imaju upalu pluca. Vraceni su kucama sa dijagnozom "sumnja na covid 19" i terapijom hemomicin.Testiranje nije radjeno.
    Ocigledno da testiranja u Nisu nema.

  • Dzoi

    12:52 // 1. 4. 2020.

    Cekaj bre, pa zar za 45 pacijenta, koliko ih je u Nisu zvanicno, cele klinike rezervisu? Nije mi jasno.

  • Mika

    13:24 // 1. 4. 2020.

    A, Knez Selo napustiste zarad necije koristi.... pa sad- trpaj Miko sve zarazne u sred centra grada! Testiranje- i dalje misaona imenica za vecinu sa simptomima.

  • Bulevarka

    09:36 // 1. 4. 2020.

    E tako treba kada epidemiolog upravlja a ne radiolog Zoki ili anesteziolog Radmilo koji se bas i nisu nesto pokazali. Samo treba da se kaze koliko tacno ima zarazenih i izlecenih a ne samo koliko se lece na klinici i koliko su na respiratorima. Zato mi se i ne svidjaju ova dva gore pomenuta

  • Rade

    12:04 // 1. 4. 2020.

    Ovo pokazuje koliko smo neorganizovani i nepripremljeni. Mislim na Niš. Do juče se išlo u Duvanište , pa u Hitnu pomoć, pa u Železničku amb.,pa ko zna gde . Većina ne testirana. Danas drugi plan. Molim da se zdr. radnici u Nišu koji rade sa obolelima višestruko plate u odnosu na ostale iz Ni,Le,Vr,Pi jer tamo uglavnom nemaju ni posla a ni rizik od lečenja obolelih od korone.

    • Podrska

      13:53 // 1. 4. 2020.

      Trebalo bi im dati specijalne bonuse jer rade puno i pod velikim stresom.. dodatne odmore kada prodje virus. U svakom slucaju zahvaliti se tim ljudima na propisan nacin.

  • Mile

    11:21 // 1. 4. 2020.

    Prepametni profesor penzioner, savetnik. Sad i Klinike reorganizuje.
    Uz njegova pojasnjenja i planove, tipa uzecemo kardiohirurgiju, pa moze i ginekologiju moze i deciju kliniku, propast nam je zagarantovana.
    P.s.koliko ja znam, najbolja oprema i najbolji uslovi su novi klinicki...ili nesto gresim

    • Bulevarka

      16:12 // 1. 4. 2020.

      Kao sto ne moze VMA tako ne moze ni nova zgrada KC

  • Goran Stamenković

    17:28 // 1. 4. 2020.

    Čestitke medicindkom osoblju na hrabrosti i požrtvovanju. Obavezno konsultovati projektanta KC Niš što se ventilacije tiče. Nemojte da se iz neke prostorije gde je koncentracija virusa ogromna, kroz ventilacioni sistem ubaci virus u sve povezane prostorije. Svuda gde može odmah ugraditi "apsolutne" filtere (filtriraju 99,99% bakterija i virusa).

  • jebo lud zbunjenog

    20:01 // 1. 4. 2020.

    Pa gospodo draga valjda ste čuli da Batu t kaže moguće je raditi pet testa koja cće pokazati negativno stanje a šesti da bude pozitivan o čemu vam to govori ? Jesu li validni testovi? Drugo oni i ovako ništa nisu radili a sad ovo stanje im je dobrodošlo, te nam umiru ljudi od infarkta, slepog creva...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: