Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:40, 9. 3. 2022.

| Društvo

U Kliničkom centru Niš 81 sestra i medicinski tehničar dobili stalan posao

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš Uprava
Reč je ljudima koji su godinama radili na određeno; foto:A. Kostić

Nakon najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta, i medicinski tehničari koji su radili godinama u Kliničkom centru primljeni su u stalni radni odnos. Kako je saopšteno iz UKC-a, 81 medicinska sestra i tehničar danas su potpisali ugovore za stalno.

Prema rečima direktora Zorana Perišića, prijem ljudi u stalni radni odnos je odgovor države na krizu, zahteve i potrebe zdravstva, jer se tokom pandemije pokazalo koliko je važno imati edukovan kadar i da je zdravstvo jedan od 4 stuba na kojima počiva država.

Ovo je veliki dan prvo za vas, a onda i za UKC i zdravstvo Niša. Danas je dosanjan vaš prvi profesionalni san. Danas stavljate potpis na ugovor koji za vas znači ekonomsku bezbednost i stabilnost. Jedina preporuka je bio vaš rad, kvalitet, vaš trud i vaše znanje, zbog svega toga ste vi danas ovde, a ne neki drugi. Želim da vam karijere budu uspešne, da budete dobri, kvalitetni i da ne zaboravite ono najvažnije u našem poslu - da smo mi ovde zbog pacijenata i nemojte da vam bude teško da ikada išta uradite za pacijenta - rekao je Perišić.

Da je reč o ljudima koji su godinama unazad dali veliki doprinos u radu UKC-a, te da je nivo pružanja usluge u toj ustanovi sada poboljšan, s obzirom na to da su novi radnici željni posla, kaže glavna sestra UKC Niš Sonjica Radić.

Oni su u jednim potpuno vanrednim uslovima od početka pandemije stekli dodatno iskustvo za rad sa teškim pacijentima - kaže Radićeva.

Podsetimo, UKC je prošle godine za stalno zaposlio 48 medicinara, a i tada su prednost imali oni sa dužim radom na određeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Objektivno

    12:22 // 10. 3. 2022.

    Uopste ne sumnjam da su svi clanovi SNS stranke i minimum polovina od njih prekvalifikovani za par meseci a to sto nece imati pojma na radnom mestu,to nikog nije briga.

  • Srecko Sojic

    10:55 // 10. 3. 2022.

    Jadan je taj koga oni lece zavrsili su oni svi SNSovsku akademiju neznanja i lopovluka

  • vasa

    07:57 // 10. 3. 2022.

    Garant se prijavili preko biroa rada bez veze partijske ili rodbinske..pa primljeni za stalno,ha,ha,ha..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: