Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 18. 12. 2018.

| Društvo

U Leskovcu iste cene grejanja i vode i u 2019. godini

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
radijator
Cene usluga iste naredne godine, foto: arhiva JV

Leskovčani koji se greju preko gradske toplane i u 2019. godini plaćaće istu cenu po kvadratnom metru - oko 77 dinara bez PDV-a. Promena cene u narednoj godini neće biti ni za one koji imaju pojedinačne merače, pa će za potrošeni kilovat izdvojiti oko 5 dinara u varijabilnom delu, dok je za fiksni deo cena oko 32 dinara. I cene vode i kanalizacije u narednoj godini ostaju iste.

Prema planu za narednu godinu, kaže v.d. direktora Toplane Miloš Mićić, neće doći do povećanja cene grejanja.

Toplana svoje cene nije menjala od 2015. godine. Planiramo da iste cene zadržimo i u 2019. godini - kaže Mićić.

Inače, kako su Južne vesti već pisale, što se juga Srbije tiče, cena grejanja najmanja je u Leskovcu, a građani su uglavnom zadovoljni uslugom, jer za stan od 35 kvadrata treba da izdvoje oko 3.000 dinara, što je, kako kažu, prihvatljivo za kućni budžet.

Iako je u 2019. godini trebalo da dođe do povećanja cene vode, jer je u računu trebalo da se nađe i stavka za prečišćevanje voda, objašnjava zamenik direktora leskovačkog Vodovoda Staniša Ristić, do toga neće doći, jer izgradnja postrojenja još nije završena.

Leskovčani će i u toku 2019. za potrošen kubik vode plaćati 54 dinara, dok je cena za pravna lica oko 140 dinara po kubiku.

Što se tiče cena, one ostaju iste. Mi smo ranije imali 12 podkategorija, ali smo to sveli na dve - domaćinstva i ostali potrošači i te cene ostaju. Mi smo izradili tarife za prečišćavanje otpadnih voda, ali pošto postrojenje još nije završeno, one se neće obračunavati - kaže Ristić.

I cena kanalizacije ostaje ista - oko 11 dinara, pa će tako četvoročlana porodica i u 2019. godini za vodu i kanalizaciju izdvajati oko 1.000 dinara na mesečnom nivou. Cena kanalizacije za pravna lica je oko 35 dinara.

Inače, obračunata tarifa za prečišćavanje otpadnih voda, koja će se dodati na račun kada se izgradi postrojenje, je oko 24 dinara po kubiku za domaćinstva i oko 37 dinara za industriju.

Podsetimo, kredit za izgradnju kolektora uzet je 2005. godine, izgradnja je krenula 2008, ali je celokupna investicija propala jer je u toku izgradnje ustanovljeno da je veći deo cevi neupotrebljiv.

U međuvremenu je odlučeno da se izgradi novi koji će građane koštati 483,5 miliona dinara, a rok za završetak radova je april 2020. godine, kada bi centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda trebalo da krene sa radom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: