Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 1. 7. 2020.

| Društvo

U Leskovcu novih 15 pacijenata, na lečenju ukupno 61

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
bolnica leskovac
6 pacijenta više nego juče, foto: B. S.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, hospitalizovan je 61 pacijent pozitivan na virus korona, što je 6 više nego juče. Iz Zavoda za javno zdravlje kažu da će najnovije podatke o novoobolelima imati u toku dana.

U poslednja 24 sata u Opštoj bolnici primljeno je 15 pacijenata pozitivnih na kovid, kaže direktor ove ustanove Nebojša Dimitrijević, a nije bilo težih slučajeva i prebacivanja za niški Klinički centar.

U kovid centru u Leskovcu hospitalizovan je 61 pacijent. U poslednja 24 sata imali smo 15 prijema, 8 pacijenata je otpušteno sa bolničkog lečenja i nijedan pacijent, zbog teže kliničke slike, nije upućen na lečenje u Klinički centar u Nišu - kaže Dimitrijević.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da u toku očekuju podatke o novoobolelima u Jablaničkom okrugu, a prema poslednjim, od početka epidemije obolelo je 919 osoba. Najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu - 711, zatim u Vlasotincu gde je od početka epidemije obolelo 115 osoba, u Lebanu 50, Bojniku 28 i Medveđi 15.

Podsetimo, zbog pogoršanja epidemiološke situacije Štab za vanredne situacije uveo je mere za sprečavanje širenja virusa korona, poput obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru.

Juče je u kovid centru preminuo odbornik Bratislav Perić, a iako se lečio od korone, u Bolnici kažu da je za sada nepoznatno da li je preminuo od posledica izazvanih ovim virusom ili od neke druge bolesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: