Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 26. 2. 2020.

| Društvo

U Leskovcu osnovano Udruženje samohranih roditelja

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
radionica deca
Žele da podrže i ojačaju zajednicu samohranih roditelja; Ilustracija; Foto: Narodna biblioteka "Radoje Domanović" Leskovac

Kako bi onima koji sami odgagaju decu olakšali roditeljstvo, ukazali na probleme sa kojima se samohrani roditelji susreću i pokušali da ih reše, Leskovčani su osnovali udruženje "Tate i mame". Ideja im je da štite prava i interese samohranih roditelja, ali i dece i unaprede poboljšanje njihovog polažaja.

Aleksandar Stanković, potpredsednik Udruženja, kaže da se zalažu za to da marginalizovane kategorije društva, poput samohranih roditelja, uvaže i zaštite. Smatraju da oni koji sami odgajaju decu moraju imati veće benefte i olakšice, a u ovom udruženju boriće se upravo za to.

Udurženje je već potpisalo sa "Twins" taksijem ugovor, tako da naši samohrani roditelji, kao i njihova deca, imaju popust na vožnje i mogućnost plaćanja na mesečnom i polumesečnom nivou - kaže Stanković.

I u narednom periodu, kaže on, trudiće se da sa lokalnim privrednicima i preduzetnicima sklapaju ugovore, kako bi određene usluge samohrani roditelji i njihova deca dobijali povoljnije.

Ovom prilikom bih pozvao sve privrednike da zapošljavaju i samohrane roditelje i time doprinesu jačanju naše zajednice, ali i da prilikom odlučivanja o višku kadrova takve izuzmu ukoliko poštuju radnu disciplinu i svoje radne obaveze u celosti - dodaje on.

Inače, Udurženje je osnovano krajem oktobra 2019. godine, a u timu imaju psihologa, socijalnog radnika i pravnike koji su tu za sve samohrane roditelje iz Leskovca, ali i čitavog Jablaničkog okruga, kojma je pomoć u ovim oblastima potrebna.

Prostorije ovog Udruženja nalaze se u Ulici Južnomoravskih brigada 128/15, a više informacija o njihovom radu može se dobiti na telefon 064/134 98 79.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: