Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:28, 20. 3. 2019.

| Društvo

U Leskovcu otvorena “Kuća veština”

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
kuća veština leskovac
Mesto za druženje i učenje, foto: B. A.

Mesto na kome će mališani sa posebnim potrebama moći da se druže, uče i razvijaju svoje talente, ali i koje će okupljati nadarene školarce iz čitavog Jablaničkog okruga - takozvana “Kuća veština” počela je sa radom u Leskovcu.

Otvaranje su inicirali članovi Udurženja roditelja i nastavnika “Partnerski za obrazovanje”, a prema rečima predsednika Zorana Ilića, kuća će biti otvorena za sve mlade, ali i njihove roditelje.

“Kuća veština” zamišljena je kao prostor za inovativne i savremene obrazovne programe. Posebna pažnja biće posvećena deci sa poteškoćama u razvoju i onima sa izuzetnim sposobnostima - kaže Ilić.

kuca vestina Inicijativa članova Udruženja roditelja i nastavnika “Partnerski za obrazovanje”, foto: B. A. Prema rečima roditelja, naročito onih koji imaju decu sa poteškoćama u razvoju i posebnim potrebama, otvaranje ovakve jedne “ustanove” važno je jer sličan koncept ne postoji u Leskovcu.

Ovo je nešto mnogo važno za naš grad jer ćemo mališane moći da dovodimo na radionice i pružimo im bolje i kvalitetnije odrastanje - kaže Aleksandra.


Različiti programi za sve mališane

Trenutno je u “Kući veština” deci dostupno nekoliko programa - muzikoterapija, balet, korektivne vežbe tela, kao i programi umetnosti, dramskog izraza, preduzetništva i robotike, a programe vode Ivana Ilić, Irina Miljković, Dušanka Srećković, Teodora Srećković, Tanja Krčmarik, Dušan Blagojević i drugi.

U planu je, kaže Ilić, i formiranje logopedsko-defektološke radionice i modernog kabineta.

Sve još stvaramo, a gradimo na idejama, potrebama i uz pomoć roditelja koji su prvi zasukali rukave i sredili ovaj prostor - kaže Ilić.

Celokupna realizacija ideje, kaže Ilić, finansirana je iz nekoliko izvora - opremanje prostora finansirali su članovi Udruženja, programi se finansiraju preko projekata iz gradskog i republičkog budžeta, kao i uz pomoć volontera i donatora.

Programi koje trenutno imamo su besplatni za svu decu jer su deo različitih projekata. Videćemo kako će sve napredovati i na osnovu toga formirati i otvarati nove, koji će se možda i naplaćivati - kaže Ilić.

Ukoliko se neki programi budu naplaćivali, sav novac biće iskorišćen za nabavku nove opreme i oplemenjivanje prostora, jer je, kaže Ilić, njihovo udurženje neprofitno.

“Kuća veština” nalazi se u Ulici Južnomoravskih brigada 65, a više informacija o programima može se dobiti na broj telefona 064/ 145 25 93.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Kralj

    21:07 // 21. 3. 2019.

    Jadno i tužno.

  • zahav

    09:19 // 21. 3. 2019.

    ovu garažu sa slovima od stiropora, baštenskim stolicama i dve jadne saksije vi zovete kuća?
    A da proverite koliko je neko love maznuo na bolesnoj deci?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: