Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 20. 6. 2022.

| Društvo

U Leskovcu otvorena prva humanitarna prodavnica za pomoć u lečenju najugroženijih

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
20220620_085725
Prodavnica radi svakog dana, osim nedelje, od 9 do 17 sati; foto: M. M.

Fondacija ”Pokreni život” otvorila je u Leskovcu prvu humanitarnu prodavnicu, a sav prikupljen novac od prodaje garderobe, igračaka i drugih stvari koje doniraju građani, biće prosleđen za lečenje onih kojima je pomoć najneophodnija.

Sva roba koja se trenutno nalazi u prodavnici je donacija ljudi, a iz Fondacije ističu da nije važno da li su stvari nove ili polovne, već da je bitno da su dobro očuvane i da se mogu naći u prodaji, te da se na taj način prikupi što više novca.

Ljudi mogu da dođu u lokal koji se nalazi u Ulici Babičkog odreda 21 (iza Katastra) da doniraju sami robu, takođe mogu i da nas pozovu i mi ćemo doći da pokupimo stvari. Imamo trenutno razne stvari, garderobu, dečje stvari, igračke, sitnice, tu su nove stvari sa etiketom, ali i polovne. Ovakava prodaja već postoji u inostranstvu, a evo prva ovakva je u Leskovcu - kažu iz Fondacije.

20220620_090833 Sav prikupljen novac od prodaje na mesečnom nivou biće podeljen svim korisnicima; foto: M. M.U planu je skoro otvaranje web šopa, kao i humanitarne prodavnice u Nišu, a sav prikupljen novac biće podjednako podeljen za lečenje svih korisnika.

Sav novac koji se skupi na mesečnom nivou deliće se na jednake delove svim našim korisnicima. Trenutno ih imamo oko 50, taj broj varira, svakog dana imamo novo dete ili nekog pošaljemo na lečenje. Skupili smo već novac za Stefanovo lečenje, a vrlo smo blizu da prikupimo sredstva i za Nemanjinu operaciju - kažu iz Fondacije.

Prodavnica će raditi svakog dana, sem nedeljom, od 9 do 17 sati.

Osim u prodavnici, prodaja će se vršiti preko humanitarnih fejsbuk grupa, sajta “Kupujem prodajem”i društvenih mreža Fondacije.

Podsetimo, Fondacija ”Pokreni život” je već početkom juna u Nišu otovrila ”Banku humanosti”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: