Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 11. 3. 2015.

| Društvo

U Leskovcu "pao" tender za popravku ulica

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
rupe.jpg
Ulice prepune udarnih rupa;

Leskovac će sigurno još dva meseca čekati na letnje održavanje puteva i gradskih ulica jer su sva tri potencijalna izvođača „pali“ na tenderu pošto nisu ispunili predviđene tenderske uslove. Prošle godine isti tender stopiran i u Nišu.

U Direkciji za urbanizam i izgradnju kažu da će ubrzo ponoviti čitavu tendersku proceduru, ali se na otvaranje dokumentacije čeka punih 45 dana.

Ipak, Milenko Milenković, direktor ovog preduzeća zaduženog za održavanje gradskih ulica koje su pune udarnih rupa, uveren je da će se sa revitalizacijom saobraćajnica krenuti do početka leta i da će izvođač ipak biti izabran. 2 Milenko Milenković

Ovi ponuđači nisu uspeli da dokažu da raspolažu odgovarajućim tehničkim i finansijskim kapacitetima, a nisu ni raspolagali odgovarajućim bankarskim garancijama koje smo od njih zahtevali. Moraćemo da prilagodimo kriterijume za naredni tenderski postupak, ali da ne idemo ispod osnovnih elemenata kako bi zaštitili poslovanje našeg preduzeća - kaže Milenković.

U toku je i nekoliko tendera za periodično održavanje koje podrazumeva totalno presvlačenje i revitalizaciju najugroženijih putnih pravaca, ali postoji otvorena bojazan da i oni završe kao tender za redovno letnje održavanje jer su se uglavnom javile iste firme.

Znamo da u gradu ima dosta udarnih rupa. Situacija je kritična u nekoliko gradskih ulica i pokušaćemo da te rupe saniramo u narednih mesec dana. Naći ćemo način da to sprovedemo kroz donacije. Milion dinara nam je otprilike potrebno - kazao je Milenković.

Podsetimo, tender za redovno održavanje puteva i ulica u Nišu koji je bio raspisan još septembra prošle godine do danas nije završen, dok prikupljanje ponuda na tenderu za "krpljenje" rupa ističe 13. marta.

Na tenderu za redovno održavanje je kao najbolji ponuđač izabran niški “MD GIT”, ali žalbe na ovu odluku su podnela ostala tri ponuđača “TRACE PZP Niš”, “PZP Zaječar” i “PD ABM Putogradnja” iz Mramora.

Oni su svoje žalbe podneli Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača, a odgovor sve zainteresovane strane i dalje čekaju.


Građani negoduju i najavljuju tužbe

3 Građani najavljuju tužbe za nastale štete na automobilima zbog udarnih rupaNa Fejsbuk stranici Savest grada Leskovca pokrenuta je inicijativa da svako uslika kratere u propalom asfaltu u svojoj ulici ili ispred kuće. Stiglo je na stotinak slika na kojima se vide i neasfaltirane ulice u centru grada. Leskovčani u pojedinim naseljima čekaju na asfalt i više od 30 godina.

Takođe, komentari su Leskovčana da će za svaku štetu načinjenu na automobilu zbog udarnih rupa tužiti Direkciju za urbanizam i izgradnju.


I gradonačelnik nezadovoljan

Čelnici Direkcije su u nekoliko navrata priznavali da je i zimsko održavanje sprovedeno ove godine bilo jako loše, dok se pre dva meseca gradonačelnik Goran Cvetanović izvinio sugrađanima zbog haosa na ulicama.

On je tada prozvao izvođača radova, leskovačko preduzeće "MP Baza plus“ koje taj posao obavlja za 6 miliona dinara, a nije ostao dužan kritika ni na račun nadležnih inspekcijskih službi.

Prošao sam kroz mnoge gradove u Srbiji i mogu da kažem da je Leskovac bio najlošije očišćen od svih, ali mi moramo da poštujemo ugovor koji smo potpisali sa izvođačem. Sve što mogu da uradim je da toj firmi napišem negativnu referencu - kazao je tada Cvetanović.

Ako uopšte bude bio izabran novi izvođač, on će na letnjem održavanju biti angažovan u naredne dve godine. Za tu namenu iz gradskog budžeta za ovu godinu izdvojeno je 32 miliona, dok je 72 miliona dinara predviđeno za periodično održavanje puteva i ulica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • richie

    18:32 // 12. 3. 2015.

    Dok gradonacelnik slavi rodjendan automehanicari trljaju ruke. "Hvala nam sto postojis"

  • Slobodan Milošević

    10:04 // 12. 3. 2015.

    Ovo sa tenderima je totalna glupost i ide na štetu građana. Naravno da su i firme neodgovorne ali je potrebno čitavih 2 meseca da bi se odredilo ko će da održava. To je smešno.

  • miki

    15:50 // 11. 3. 2015.

    svake godine ista prica..i u prolece i u jesen. Moze biti problema s izvodjacima jedanput a ne uvek. Ovo se samo ponavlja iz godine u godinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: