Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 26. 4. 2018.

| Društvo

U Leskovcu se i dalje kradu šaht-poklopci, roditelji zabrinuti za bezbednost dece

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
sahta
Domišljati u borbi protiv kradljivaca, foto: B. Antić

Iako se novi šaht-poklopci i slivne rešetke u Leskovcu, kako kažu nadležni, uveliko postavljaju, oni skoro svakodnevno nestaju. U pojedinim delovima grada otvorene i polomljene šahte i slivnici predstavljaju opasnost, kako za vozače, tako i za pešake, ali i decu koja se igraju oko zgrada.

Roditelji koji su se obratili Južnim vestima kažu da ne razumeju ljude koji skidaju poklopce sa šahti, jer se deca mogu lako povrediti. Navode da je možda rešenje da se preko poklopca i slvnika postave teški predmeti kako bi se sprečili kradljivci, ali i kako bi se osiguralo da deca neće upasti u šahtu i povrediti se.

Kad izađem sa decom napolje bukvalno gledam da nije neka šahta otvorena, pa ih tek onda pustim da se igraju. Zaista ne razumem ljude koji skidaju poklopce sa šahti, kako ne razmišljaju da neko može upasti i povrediti se - pita se jedna Leskovčanka.

Iako nadležni, priča gradski većnik Vladimir Branković, reaguju po prijavi komunalne policije i postavljaju nove poklopce, oni skoro svakodnevno nestaju. Od početka godine bilo je preko 60 prijava, kaže Branković, a početkom meseca počela je ugradnja novih poklopaca i slivnih rešetki. radovi Postavlje se 66 novih poklopaca i 200 novih slivnih rešetki, foto: B. Antić

Počelo je postavljanje novih 200 slivnih rešetki sa sistemom protiv krađe, to jest sa zaključavanjem. Postavljaju se i novi poklopci, ali veliki problem predstavljaju krađe, pa apelujemo na građane da prijave svaki slučaj krađe koji primete u svojim ulicama - priča Branković.

Novi slivnici postavljeni su u ulicama Đermanovićevoj, Sime Bunića, Ivana Kosančića, Norvežanskoj, na Bulevaru Nikole Pašića i kod Veterničkog trga, a radovi će, kaže većnik Branković, biti nastavljeni i u naselju Stara stočna pijaca i u centru grada.

Inače, lokacije u kojima se trenutno postavljaju nove rešetke i poklopci, objašnjava gradski većnik, određene su upravo na osnovu naloga komunalne policije. Montiraju se i u blizini škola, javnih ustanova i ulica gde je frekvencija saobraćaja i pešaka velika.

Dodaje i da se planira postavljanje novih poklopaca i slivnih rešetki na teritoriji čitavog grada, a za trenutne radove je od para svih građana izdvojeno 4,3 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Зоран Васиљевић

    16:03 // 26. 4. 2018.

    Људи, склоните ову тему са ЈВ јер ћете доћи у ситуацију да се појаве коментари у којима се шири нетрпељивост према неким мањинским групама;)

  • coa

    14:21 // 26. 4. 2018.

    Pa toliko novih materijala, legura, polimera..redno bi bilo napraviti te famozne poklopce koji se kradu decenijama unazad, od nekog novog materijala koji ne moze da se proda po otpadima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: