Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 18. 12. 2013.

| Društvo

"Zamrznut" konkurs za zapošljavanje u Medijani

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina-medijana-velika.jpg
Radna mesta "zamrznuta", arhivska fotografija

Nakon brojnih novinskih tekstova o nameštenom konkursu za posao u niškoj Opštini Medijana, iz kabineta predsednika je saopšteno da "još niko nije zaposlen".

Kako stoji u saopštenju dostavljenom medijima, rešenje o radnom odnosu još nije doneto i niko nije zaposlen.

- Postupak miruje po sili Zakona o budžetskom sistemu donetom 6. decembra ove godine. GO Medijana će postupiti u skladu sa ovim zakonom koji nalaže da se svi postupci započeti radi popunjavanja radnih mesta kod korisnika javnih sredstava mogu nastaviti uz saglasnost tela Vlade Srbije - stoji u saopštenju.

Rukovodstvo Opštine odbacuje optužbe da su tokom trajanja konkursa napravljeni propusti i tvrde da sve učinjeno u skladu sa internim pravilnikom.

U saopštenju se navodi i da je konkurs planiran "mnogo pre nego što je u javnosti počelo da se priča o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru".

Posebno se ističe da niko od zaposlenih i niko od onih koji su se javili na konkurs nije rođak predsednika opštine Nebojše Krstića.

Naglašeno je i da je prilikom promene vlasti u Medijani, u julu 2012. godine, bilo 48-oro zaposlenih na određeno i neodređeno vreme, a da ih danas ima 41 i svi su na neodređeno.

Podsetimo, ova tema dospela je u žižu javnosti nakon što su Južne vesti objavile informaciju da je spisak sa imenima 8 osoba koje bi terbalo da budu zaposlene u redakciju stigao pre nego što je konkurs bio raspisan.

Kako se ispostavilo, od preko 200 kandidata Komisija je kao najbolje izdvojila upravo tih 8.


Traže autorizaciju

U saopštenju Opštine Medijana, što je veoma neuobičajno, "mole" sve novinare da informacije u vezi sa Medijanom, pre objavljivanja provere i dobiju autorizaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vera matić

    08:59 // 20. 12. 2013.

    Posle 07.12.2012.god. u niškom vodovodu je počelo da radi 22 nova radnika, a sve u skladu sa politikom koju vodi SNS, A VODI U PROPAST!

  • jovana peric

    08:35 // 20. 12. 2013.

    Dobro je sto URS polako odlazi pa ce i predsednik GO Medijana te i njegovi konkursi.DS je radio isto to pogledajte Zavod za urbanizam 26 neradnika i neznalica. Sada je problem sa platama.

  • maki

    10:11 // 19. 12. 2013.

    krstic prevodi iz odredjeno u neodredjeno tako pise , pa kako to moze ??? jaoooo prica samo , nesto nepovezano pa to je krsenje zakona . Smenite Ovog coveka

    • tumac

      15:38 // 19. 12. 2013.

      A ti sta bi da prevedes, urs u ds...nece da moze maki,zato vise ne blati,jer niko nece da te shvati...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: