Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 15. 10. 2018.

| Društvo

U Medijani kriju ugovore zaposlenih, putne naloge za službene “škode” i tok opštinskih para

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
opstina medijana
Netransparentni u Opštini; foto: J. C. M.

Nakon što su u Opštini Medijana odbili da dostave ugovore o radu pojedinih zaposlenih, sada u najvećoj niškoj Opštini odbijaju da dostave i ugovore nekih od najbližih saradnika predsednika Opštine Nebojše Kocića, ali i dokumenta o uplati para građana niškim udruženjima, kao i putne naloge službene “škode superb” koju koristi predsednik.

Pod kakvim uslovima i sa kakavim ugovorima radi Kocićeva portparolka, njegov vozač, ali i u koje svrhe je korišćena opštinska “škoda” u periodu od kraja 2017. do kraja septembra 2018. godine, novinari Južnih vesti zasad nisu uspeli da saznaju, jer u Medijani odbijaju da odgovore na zvanični zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

Pored toga, u najvećoj niškoj opštini kriju i uplate PR agencijama, udruženjima i firmama, sa kojima sarađuju, između ostalog, i onom koja je dobila posao na spornom tenderu za pravljenje solarnog drveća u Nišu.

Kako u Medijani nisu odgovorili u zakonom propisanom roku od 15 dana, novinari Južnih vesti su uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Podsetimo, u Opštini Medijana već neko vreme baštine netransparetnost, pa tako Kocić, koji je na njenom čelu često odbija da odgovora na novinarska pitanja.

Pored toga, ugovore o radu sa eventualnim aneksima između Opštine Medijana i dvoje radnika koji su, uprkos tome što ne ispunjavaju uslove, zaposleni u Kabinetu predsednika Opštine Nebojše Kocića, iz ove jedinice lokalne samouprave još nisu dostavili novinarima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    13:40 // 16. 10. 2018.

    Dobro je šone bivši žutajac izučio naprednjačku nauku.

  • Smuk

    08:05 // 16. 10. 2018.

    Važno je da je narod zadovoljen i... "neka jede kolače" !

  • Nislija

    07:51 // 16. 10. 2018.

    Hehe, zasto li je nacelnik Bojan podneo ostavku pa ga zamenio Markisic... A i u skupstini odbornicku grupu DS cine pomesano DS i SNS...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: