Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 31. 8. 2020.

| Društvo

U Merošini konstituisana Skupština, u sredu se bira predsednik Opštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
merošina opština
Čeka se novi predsednik Opštine; Foto: Opština

Od 31 odbornika, Srpska napredna stranka na poslednjim izborima osvojila je 20 u lokalnom parlamentu Merošine. Naprednjaci su, kako kaže njihova liderka u ovoj Opštini Sanja Stajić, samostalno započeli formiranje vlasti. Za predsednika parlamenta izabran je veterinarski tehničar Oliver Ilić, a predsednik Opštine trebalo bi da bude izabran u sredu.

Većinom glasova odbornika SNS, Ilić je postao novi predsednik parlamenta, a za njegovog zamenika izglasana je Violeta Paunović, mehaničar za mašine duvanske industrije.

Izabran je i sekretar lokalnog parlamenta. To će u narednom periodu biti Marko Marković, diplomirani pravnik iz Merošine.

Tu se stalo, a nastavak konstituisanja vlasti u Merošini, kako kaže Stajićeva, zakazan je za sredu u 11 sati.

Biće sednica u sredu i izabraće se i izvršna vlast. U načelu se zna ko će biti predsednik Opštine, ali čućete kada prođe sednica - kaže Stajićeva.

Nakon te sednice trebalo bi da se zna i sastav Opštinskog veća koje će takođe, najverovatnije činiti samo predstavnici Srpske napredne stranke.

Opština Merošina je do junskih izbora imala privremeni organ kojim je upravljala upravo Stajićeva.

Do političke i institucionlane krize Merošina je došla zbog previranja unutar SNS-a. Stranka se u jednom trenutku pocepala, pa je nastala odbornička grupa “Naprednjaci”, koja je uspevala i sama da konstituiše vlast.

I oni i opozicija su tvrdili da prekomponovana većina nije odgovarala SNS-u pa je zbog toga i uvedena Privemena uprava. Jula prošle godine je tadašnja skupštinska većina smenila i predsednicu Privremenog organa, ali ti dokumenti nikada nisu zavedeni pa je slučaj završio na Ustavnom i Upravnom sudu.

Podsetimo, lider liste koja se odvojila od SNS-a Bojan Nešić predao je dokumentaciju za učešće na poslednjim izborima sa grupom građana “Za bolju Merošinu - Bojan Nešić”, ali mu je Opštinska izborna komisija dva puta odbila listu iz proceduralnih razloga.

Prigovor na listu podnela je upravo liderka SNS liste Sanja Stajić koji je Nešić optužio da na taj način guši političku konkurenciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kuku nama

    14:18 // 31. 8. 2020.

    Voleo bih da mi neko kaže i da me demantuje,ima li gorih i lopovskijih opština od opštine Žitorađa i ove nesretne Merošine. Eeeejjj,ovi u Žitorađi prave KEJ na reci Toplici a ulice od mosta levo i od mosta desno,koje vode prema centru su im samo rupa do rupe,ni pešice nemožeš da ih zaobiđeš a oni prave KEJ. Eeeeeeeej ne mogu da verujem,kad sam čuo danas,za malo nisam umro!Koje je to pranje para???

    • Djunta

      21:34 // 31. 8. 2020.

      Umesto sto ovde kukas i cudis se, sto ne odes do glasaca sns-a, da ih pitas za koga su i zasto glasali ! Provladine televizije su im rekle da glasaju one, sto ih Vucic predvodi , a zasto, jer se nadaju nekoj mrvi privilegija !
      Ljustite rakiju i pivo pred dragstor, oni nek uzivaju u drzavnim privilegijama a vi nastavite da im se slihtate !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: