Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 23. 5. 2021.

| Društvo

U Niš stigao i drugi deo ruske vojne donacije - tenkove prošli put gledao Vučić, a sada ministar Stefanović

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
neša
Donacija Rusije; foto: M. S.

U niškoj kasarni "Mija Stanimirović" danas je prezentovan i drugi deo naoružanja koji dolazi iz Rusije, te je kopnena vojska Srbije bogatija za 30 tenkova T-72MS i isto toliko oklopno- izviđačkih automobila BRDM-2MS. Svečanoj primopredaji i razgledanju tenkova i druge opreme, za razliku od prethodnog puta kada je tu ceremoniju uveličao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, opremu je razgledao ministar odbrane Nebojša Stefanović, te istakao da je donacija vredna 75 miliona evra.

Krajem novembra je u Nišu prikazan prvi deo ruske donacije, a na osnovu sporazuma predsednika dve zemlje, koji je dogovoren u Sočiju. Nakon šest meseci taj sporazum je zaokružen, a dva bataljona su upotpunjena.

Novo naoružanje koje je stiglo iz Rusije će, kako je naveo nakon primopredaje ministar Stefanović, značajno poboljšati operativne sposobnosti vojske. tenkovi Marš tenkova; foto: Ministarstvo odbrane RS

Radi se o donaciji Ruske Federacije Vojsci Republike Srbije u vrednosti od oko 75 miliona evra, koja se sastoji u 30 oklopnih transportera BRDM-2MS i 30 modernizovanih tenkova T-72 MS... - istakao je Stefanović.

Ukazao je da su donirani tenkovi i vozila među najboljima u ovom delu sveta, kao i da će pomoći da vojnici budu bolje zaštićeni, Vojska bude efikasna u izvršenju svih zadataka u zaštiti zemlje, očuvanju mira i stabilnosti. U svom obraćanju je izrazio i zadovoljstvo zbog dobre saradnje između Rusije i Srbije, pa naveo i jedan od primera.

Danas ćete imati priliku i da vidite saradnju naših specijalnih jedinica na poligonu Orešac gde ćete videti njihovo sadejstvo u borbi protiv terorista. Ruski padobranci će sa pripadnicima 72. specijalne brigade izvesti završnu vežbu, gde će pokazati sve elemente svoje obučenosti i opremljenosti - rekao je Stefanović.

vojska Nova oprema za Vojsku Srbije; foto: Ministarstvo odbrane RS Da se radi o dobroj saradnji između dve zemlje potvrdio je na današnjem skupu i ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko i naglasio da ona ima i budućnost.

Ključ od tenka ruski general simbolično je uručio načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Mianu Mojsiloviću, koji je na ceremoniji poručio da će savremena oprema ojačati borbeni potencijal srpske armije i omogućiti da se obezbedi nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.

Podsetimo, prvi deo donacije je stigao prošle godine, kada je predsednik Aleksandar Vučić obišao kasarnu u jeku epidemije, što je izazvalo negativne reakcije pojedinih građana. Predsednik je i danas bio na jugu, ali u Dimitrovgradu gde je dočekao prvog čoveka Bugarske Rumena Radeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    15:39 // 25. 5. 2021.

    Rusi će se tući sa tenkovima preko Srba. Najureni su sa aerodoma u Prištini, a mi smo im mahali. Otišli su Bugari,Rumuni,Mađari.Poljaci.Česi,Slovaci,ostali su Srbi da ih zamene.

  • ⁹miki

    22:23 // 23. 5. 2021.

    Alo bre el ocete armatu

  • Miloš

    21:51 // 23. 5. 2021.

    Pa jel rešimo, na sastanak MO SNS Vrelina, da isteramo Stefanovića i Lončara - ĆAO !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: