Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 19. 4. 2020.

| Društvo

U Niš stigli šleperi sa medicinskom opremom, sada bez Vučića

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
kc niš
Noćas stigla oprema; foto: Vanja Keser

Tri šlepera medicinske opreme sa 600.000 maski stigla su noćas u Klinički centar Niš, prenosi RTS. Oprema je namenjena građanima jugoistoka Srbije, a kako kažu, biće dovoljna za dvadesetak dana.

Za razliku od respiratora pre 10 dana, ovoga puta oprema je u Niš stigla bez pompe i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Na sajtu RTS-a piše da je opremu “obezbedila i platila Vlada”, iako je članovi Vlade ne kupuju iz sopstvenog džepa, već od poreza koji plaćaju svi građani Srbije.

Svetlana Milijić, direktorka filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za Nišavski okrug, navela je da najviše ima zaštitnih hirurških maski.

Stiglo je preko 400.000 zaštitnih hirurških maski, 200.000 epidemioloških maski N95, više od 6.000 skafandera za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočare, rukavice, kaljače i kape - rekla je Svetlana Milijić, a prenosi RTS.

Oprema je namenjena kako kovid, tako i privremenim bolnicama, i svim domovima zdravlja koji vrše uzorkovanje materijala u Rasinskom, Nišavskom, Topličkom, Jablaničkom, Pčinjskom i Zaječarskom okrugu.

U magacinu KC Niš, koji je jedan od četiri distributivna centra, nalaze se i lekovi, rekla je Milijić i dodala da je u taj centar prošle nedelje stiglo 20.000 tableta hidroksihlorokin, koje je obezbedila Vlada Srbije.

Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića koje prenosi RTS, oprema koja je noćas stigla dovoljna je za narednih dvadesetak dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djekson

    18:40 // 20. 4. 2020.

    Verovatno je dao Šansu Djilasovoj Druzini pošto osim Kuknjave i Kritike nedadoše ništa

  • Mika

    17:40 // 20. 4. 2020.

    Brinem se......

  • Pandurski lajavac

    12:49 // 20. 4. 2020.

    Cika pandur uvek si u vlasti po difoltu.Primas platu ili penziju za posao koji radis(uvlacenje predpostavljenom).90% bi vi tucali kamen u Ostrvici .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: