Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 11. 7. 2016.

| Društvo

U Nišavskom okrugu 269 osmaka još neupisano u srednju školu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
upis
U srednjim školama Nišavskog okruga još 237 slobodnih mesta; foto: JV arhiva

Posle drugog upisnog kruga u srednje škole, u Nišavskom okrugu ostalo je 269 "neraspoređenih" đaka koji nisu imali dovoljno bodova da budu primljeni ni u jednu školu sa liste želja. Oni treba da do 15. jula Okružnoj izbornoj komisiji podnesu molbu za upis i da do 31. avgusta dobiju svoje mesto.

Ako žele da srednju školu upišu u Nišavskom okrugu, na raspolaganju imaju 237 mesta, najviše u tehničkim školama.

Elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla" nedostaje 10 električara, Građevinsko-tehničkoj školi "Neimar" 8 arhitektonskih tehničara, dok zanatsko odeljenje u toj školi - za keramičare, teracere i pećare skoro prazno - ima upisana 3 đaka, a 15 mesta. Šest mesta ima i za rukovaoce građevinskom mehanizacijom.

Najpraznije odeljenje u Mašinskoj školi Niš je za operatera mašinske obrade koje su takođe upisala samo 3 učenika, a mesta ima za njih 30.

Želju da se u Mašinsko-tehničkoj školi "15. maj" školuje za mehaničara gaso i pneumoenergetskih postrojenja imao je samo jedan đak, tako da je 14 mesta u tom odeljenju prazno i posle drugog upisnog kruga.

Poljoprivrednoj školi "Šumatovac" u Aleksincu nedostaje 10 od mogućih 15 mesara, dok Prehrambeno-hemijskoj školi u Nišu za ovaj zanat nedostaju samo 2 đaka.

U Stručnoj školi "Dušan Trivunac Dragoš" u Svrljigu ima mesta za još 24, a u niškoj Trgovinskoj školi za još 12 trgovaca. 

Najpraznije odeljenje u niškoj Školi mode i lepote je za modne krojače - tamo je upisano 8 đaka, a 22 mesta ostala su prazna. U istu školu mogu se upisati još 4 masera i 3 đaka koji bi se bavili pedikirom i manikirom.

Tačan raspored mesta i minimalni broj poena koji je bio neophodan za upis možete videti na sajtu Ministarstva prosvete.

Podsetimo, u prvom upisnom krugu skoro bez slobodnih mesta bile su gimnazije, Medicinska, Pravno-poslovna, Ekonomska i Ugostiteljsko-turistička škola.


Ponovni završni ispit od 22. do 24. avgusta

U Nišavskom okrugu završni ispit nije položilo stotinak učenika, koji na polaganje nisu izašli ili iz zdravstvenih razloga ili zato što je iz nekog predmeta trebalo da polažu popravni.

Oni će završni ispit iz srpskog jezika, matematike i kombinovani test polagati u novom terminu - od 22. do 24. avgusta posle čega će im na raspolaganju biti samo preostala mesta.

Testove je u prvom terminu polagalo 3.538 đaka u Nišavskom okrugu.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    19:23 // 11. 7. 2016.

    U Beloj Palanci ima za ugostiteljske tehničare 22 i gimnaziju 9 slobodnih mesta (opšti tip).Nastava je prepodne od 8,15 do 13,30.

  • Tina

    16:01 // 11. 7. 2016.

    Ma šta će im škola:((()

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: