Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 14. 5. 2019.

| Društvo

U Nišavskom okrugu nema poplava, a situacija se pomno prati

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
poplava
Načelnik Štaba predviđa potencijalna izlivanja slivnika u gradu; foto: JV

Zbog velikih padavina i potencijalnog izlivanja reka u Nišavskom okrugu zasedao je Štab za vanredne situacije, na kojem je ocenjeno da većih problema ne bi trebalo da bude. Ipak, kažu, da postoje kritična mesta i da se situacije pomno prati.

Kišovito proleće donosi opasnost od izlivanja nabujalih reka i potoka.

štab za vanredne situacije Sastanak Štaba za vanredne situacije održan je jutros u Nišu; foto: S. M.Načelnik uprave za vanredne situacije iz Niša Srđan Mitrović rekao je da zasad u Nišavskom okrugu nema nikakvih poplava, kao i da se situacija konstantno prati. Dodaje da je kritično jedino u Đunisu na Južnoj Moravi.

Stanje je dobro, nema nikakvih izlivanja. Situacija se intenzivno prati. Moguće su urbane poplave, izlivanje nekih manjih bujičnih potoka. Zasad nema nikakvih problema. Količina padavina koju smo imali tokom noći, protekla je kroz vodotokove - rekao je Mitrović.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski ističe da Aleksičani ne bi trebalo ove godine da strahuju od izlivanja, jer je tu napravljen bedem. Ipak, kaže, u Nišavskom okrugu ima nekoliko mesta na koja se obraća pažnja.

To je Toplica, u ataru doljevačke opštine. S obzirom na to da su Srbija vode pripremile i plan i sredstva koja čekaju na uređenje korita, nadamo se da ovoga puta kod Šarlinca neće biti problema. Kutinska reka može da napravi problem, svrljiški Timok takođe može da napravi problem, ali se barem nadamo da do takvih stvari neće doći - ističe Sotirovski.

Podsetimo, i štabovi za vanredne situacije u Leskovcu, Vranju Prokuplju i Pirotu su u pripravnosti i prate situaciju na terenu kako bi brzo mogli da reaguju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: