Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 11. 6. 2020.

| Društvo

U Niškoj Banji u planu izgradnja vodopada i bazena sa termalnom vodom

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti

Na lokaciji Kulište u Niškoj Banji planirana je izgradnja veštačkog vodopada na steni, ispod kojeg će biti sistem od 10 otvorenih bazena sa termalnom vodom. Predsednik Opštine Dejan Jovanović kaže da je to projekat vredan oko 60 miliona dinara koji je odobrilo Ministarstvo turizma, a radovi će početi kada budu rešeni imovinski odnosi.

Projekat vodopad 2; foto: Opstina Niska Banja Ovako bi trebalo da izgleda Kulište nakon uređenja; foto: Opština Niška Banja U Niškoj Banji su obnovljene staza zdravlja, fontane i rekonstruisan je Trg i ti radovi su završeni nakon problema sa izvođačem. U planu je i novi projekat ulepšavanja, a predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović kaže da nedostaju bazeni sa termalnom vodom i su turisti za to zainteresovani.

Tako je nastala ideja da se iskoristi Kulište, lokacija na kojoj se nalazi kupatilo broj 5 i stena, osmislili su projekat i konkurisali kod Ministarstva turizma. Projekat vodopad 6; foto: Opstina Niska Banja Ovako bi trebalo da izgleda Kulište nakon uređenja; foto: Opština Niška Banja

Projekat podrazumeva da na lokaciji Kulište napravimo vodopad veštački na steni koja tu postoji i ispod tog vodopada sistem od 10 otvorenih bazena od 25 kvadrata. Oko toga je uređena površina, igralište za decu, mesto za lokale, teretana na otvorenom i slični sadržaji. Ministarstvo je odobrilo projekat i već je ugovor potpisan između Grada i Ministarstva koje sa 40 miliona finansira taj projekat - navodi Jovanović.

Vrednost projekta je oko 60 miliona dinara, te će zajedno Opština i Grad platiti ostatak od 20 miliona dinara. Projekat vodopad 5; foto: Opstina Niska Banja Ovako bi trebalo da izgleda Kulište nakon uređenja; foto: Opština Niška Banja

Jovanović nije mogao da precizira početak radova, jer je velika parcela na kojoj ima dosta suvlasnika.

Odmah nakon dobijanja dozvola krećemo, ali da ne licitiram sa datumom da ne ispadne da kasnimo. Mi krećemo sa imovinskom pripremom terena i mislimo da će to do kraja iduće godine biti završeno - dodaje Jovanović.

Nišku Banju posetila je i premijerka Ana Brnabić, koja najavljuje da će deo od 200 miliona evra za turističku infrastrukturu biti namenjen i ovom kraju, kako bi je što više turista obilazilo. Građane je pozvala da odmor ove godine provedu u ovoj Banji.

Projekat vodopad 1; foto: Opstina Niska Banja Ovako bi trebalo da izgleda Kulište nakon uređenja; foto: Opština Niška Banja

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    12:23 // 19. 6. 2021.

    Sve banje su se renovirale osim Niske.Turizam i privlačnost zbog rekonstrukcije svuda osim u Niskoj Banji.Dokle obećanja a nista se ne radi.Zar nije svima u interesu da banja zazivi?

  • BATA

    22:39 // 11. 6. 2020.

    Lepo su usavrsili maketarstvo.Imali od koga da nauce.Obecavaj i pravi makete i "lozi"narod.Stvarnost razvoja banje je stvarno drugacija.Kako rece prethodnik,dzaba slapovi ako nemas petlju sa auto puta.Dozvolili su da banja nema povezanost sa koridorom.BRUKA.Toliko nas voli predsednik i vlada da su nas,i grad i banju,zatvorili u geto.Nis nema obilaznicu a BG ima prsten u precniku 50km.Samo glasajte

  • ana andric

    17:29 // 11. 6. 2020.

    umesto sto godinama obecava nemoguce neka obrati malo vise paznje na sela, tj. na svoje selo, na Sicevo. Ostadose ljudima tockovi u onolikim rupama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: