Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 14. 7. 2020.

| Društvo

U Nišu 109 pacijenata sa koronom, preminulo dvoje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
korona
Nove statistike i porast obolelih; Foto: Ilustracija

Ukupno 333 pacijenta hospitalozovana su u niškom Kliničkom centru i kovid bolnicama, a kod 109 je potvrđen virus korona. Dvoje je preminulo u poslednja 24 časa, dok je u Srbiji od posledica infekcije kovidom umrlo ukupno 13 ljudi. Pune se kapaciteti i u drugim bolnicama na jugu Srbije.

Među hosputalizovanima, kako kažu u KC Niš je i četvoro dece koja su u stabilnom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - kažu u KC Niš.

Na konferenciji Krzinog štaba Vlade Srbije rečeno je da je u poslednja 24 časa na koronavirus testirano 8.659 osoba, od kojih su pozitivne 344. Od posledica virusa preminulo je 13 ljudi, odnosno 418 od početka epidemije, dok je na respiratorima 170 pacijenata.

Statistike pokazuju da su sve češća oboljevanja mlađih ljudi, starosti između 30 i 50 godina.

I dalje stoji ono da osobe koje su starije, i sa pridruženim bolestima imaju lošiju prognozu, ali opet ponavljam da je trenutno više mlađih. Želim da verujem da je to zato što se stariji najviše čuvaju, a populacija koja se najviše kreće ona je u ovom trenutku i najviše zaražena. Njih je najviše u ambulantama, Areni, na kućnom lečenju… - rekao je direktor beogradske Infektivne klinike Goran Stevanović.

Kapaciteti se popunjavaju i na jugu Srbije. Samo u Leskovcu gde je juče proglašena vanredna situacija hospitalizovano je 147 pacijenata, od kojih je 17 sa potvrđenom infekcijom.

U poslednja 24 sata primljeno je 15 novih pacijenata, sa lečenja je otpušteno 7, a jedan pacijent je zbog teške kliničke slike prebačen za Kinički centar Niš. U poslednja 24 sata nije bilo smrtnih sučajeva - zvanični su podaci iz Leksovca.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u ovom gradu je od početka epidemije od kovida obolelo 850 osoba, a rezultate čeka 475 testiranih Leskovčana.

U 4 kovid bolnice u Vranju ukupano je hospitalizovano 197 pacijenata. Kod 115 pacijenata je, kako kažu u KC Niš, potvrđeno prisustvo virusa, a četvrtina je na kiseoniku.

63 pacijenta hospitalizovana su u surduličkoj kovid bolnici, a kod 54 je potvrđeno prisustvo virusa.

Epidemiološka sitacija se pogoršava u Pirotu, a sve o virusu korona na jugu Srbije čitajte - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jedino nas to može spasiti

    20:00 // 14. 7. 2020.

    Ako učesnici protesta kritikuju vladu što su zarad izbora prerano i naglo skinuli sve mere zaštite stanovništva i time omogućili masovno zaražavanje ljudi, potpuno je logično da sada energično iznesu zahtev vladi da ne sedi pasivno i sve prebacuje na licnu odgovornost (maske i distanca) već da hitno uvede vanredno stanje i snažne mere za suzbijanje zaraze i spašavanje ljudskih života (polic. čas

    • policijski čas ne rešava problem

      21:32 // 14. 7. 2020.

      onaj ko ne brine o sebi,nego lupeta kako ga ne interesuje nikakva priča o Koroni jer od nečega mora da se umre,onaj ko lupeta da je to politička priča,taj mora biti kažnjen kada ne drži fizičku distancu od 1,5m, dok se šetka u zatvorenom prostoru bez maske, jer jedino kazna rešava problem. Kada čuje da je njih deset moralo da iskešira 5000rsd zbog ludovanja, dobro će razmisliti hoće li biti 11ti.

  • Naissus

    18:58 // 14. 7. 2020.

    Eto vam sada izbori, utakmice, prepuni bazeni, ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: