Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 2. 9. 2021.

| Društvo

U Nišu 146 novozaraženih, u Vranju 46, u Leskovcu 28

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
KOVID korona ambulanta Kosta
Sve više pregleda u kovid ambulantama; foto: A. Kostić

Prema podacima Doma zdravlja u Nišu je juče korona virus potvrđen kod još 146 pacijenata, što je za skoro 50 više u odnosu na ponedeljak. U Pčinjskom okrugu 85 testova je bilo pozitivno, a u Jablaničkom 43.

U dve kovid ambulante u Nišu juče su pregledana 1.053 pacijenta, od kojih se 307 prvi put javilo lekaru, a ostali su došli na kontrolni pregled.

Urađen je 561 test, a 146 pacijenata imalo pozitivan rezultat - navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid je juče testirano 430 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga, a analize su pokazale da je 85 osoba zaraženo koronavirusom. Od tog broja najviše obolelih je u Vranju 46 i Bujanovcu 14, po 9 zaraženih je iz Preševa i Vladičinog Hana, 4 iz Trgovišta i 3 iz Surdulice.

Od 590 rezultata testiranih u Jablaničkom okrugu, 43 rezultata je sa pozitivnim nalazom. Najviše novozaraženih je u Leskovcu - 28, iz Vlasotinca je 11 novoobolelih, 2 pacijenta su iz Lebana i po jedan novozaraženi u Medveđi i Bojniku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prosvetni radnik

    16:34 // 2. 9. 2021.

    Obzirom na pocetak skolske godine, bilo bi korisno da objavljujete ukupan broj zarazenih po opstinama za poslednja 14 dana.

  • Tesla

    13:54 // 2. 9. 2021.

    Ima li Jerkana negde zna li ko?Nema ga u medijima nigde da pitam i da mi neko odgovori zasto su mom detetu otkazane vezbe?Rekli su da je ta zena pomerena negde drugde i da vezbi nema.Posto nije dat drugi termin moram da vodim dete privatno.Jel tolika neorganizacija u onom domu zdravlja,a uprava kao politicari samo za slikanje a organizacija nula.Sram ih bre bilo ispastaju deca i njihovo zdravlje

  • Ivan

    11:11 // 2. 9. 2021.

    Da li to znači da je svaki drugi testirani zaražen koronom?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: