Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 12. 12. 2020.

| Društvo

U Nišu 194 novoobolelih, Jablanički okrug ima još 125 pozitivnih, a Pčinjski 143

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
korona
I dalje veliki broj novozaraženih na jugu; Ilustracija; foto: V. Kese

U dve kovid ambulante u Nišu juče je pregledano 1.666 pacijenata, testirano je 457, od kojih je 194 imalo pozitivan rezultat, navode iz Doma Zdravlja. Novoobolelih u Jablaničkom okrugu je 125, najviše iz Leskovca, dok je u Pčinjskom okrugu 143 pozitivno na koronavirus, najviše Vranjanaca.

Od 1.666 odraslih Nišlija koji su bili na pregledu u dve kovid ambulante Doma zdravlja njih 312 se javilo prvi put sa simtomima kovida, dok su ostali bili na kontroli.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 141 pacijenta kome je urađena radiografija pluća. Testirano je 457 pacijenta od čega je pozitivno 194 - navode iz Doma zdravlja.

U Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu navode da je u poslednja 24 sata 441 građanin testiran u Jablaničkom okrugu i da je 125 imalo pozitivan rezultat testa na kovid.

58 lica sa teritorije grada Leskovca, 26 lica sa teritorije opštine Vlasotince, 28 lica sa teritorije opštine Lebane i 13 lica sa teritorije opstine Medveđa - navode iz Zavoda.

Među novoobolelima je 71 zaposlen, 11 nezaposlenih, 33 penzionera, 4 učenika, 4 studenta i 1 poljoprivrednik.

U Pčinjskom okrugu je testirano 406 građana, a kod 143 je potvrđen virus, prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju.

Najviše novozaraženih je iz Vranja, njih 95, 10 je iz Surdulice, 12 iz Bujanovca, 3 iz Trgovišta, 11 iz Preševa i 12 iz Vladičinog Hana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kosta

    16:00 // 12. 12. 2020.

    Da li su svi iz Niša ? Jer znamo da dovlačite sa strane i trpate u Nišu po bolnice.

    • Nikola

      20:21 // 12. 12. 2020.

      To nije gradska bolnica pa da takvo pitanje postavis. Vec KC koji pokriva 2.5 mil ljudi i zato je naša koliko i njihova bolnica prijatelju.

  • Mara

    12:55 // 12. 12. 2020.

    Ovo je strasno .Ambulante su pune. Pozdrav za najbolju Kovid sestru Doma Zdravlja nis Violetu Saitović Sibinovic i dr Luciju Hristov

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: