Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 10. 3. 2022.

| Društvo

U Nišu 244 pacijenta zaražena kovidom, u ostalim okruzima na jugu dvocifreni brojevi novozaraženih

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
kovid ambulanta čair niš
U Nišu najveći broj zaraženih; foto: T. R.

Prema poslednjim zvaničnim podacima u Nišu je od 969 testiranih njih 244 dobilo pozitivan test na kovid. Znatno manji brojevi beleže se u ostalim okruzima - u Jablaničkom još 44 novih pacijenata, u Pčinjskom 22, dok je u prokupačkoj bolnici, gde je juče preminuo jedan pacijent, njih 27 pozitivno na virus korona.

U kovid ambulantama niškog Doma zdravlja juče je pregledano 1233 pacijenata, od kojih se 412 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid, dok se 822 pacijanta javilo na kontrolni pregled.

Urađeno je 31 rentgenskih snimaka i 277 laboratorijskih analiza - navode iz Doma zdravlja.

Od 185 testova urađenih u pedijatrijskoj kovid ambulanti, 50 deteta dobilo je pozitivan nalaz.

Prema podacima leskovačkog Zavoda za javno zdravlje znatno manji broj testiranih i novozaraženih zabeležen je u Jablaničkom okrugu gde je od 260 testiranih, njih 44 dobilo pozitivan rezultat. Od toga je 26 pacijenata iz Leskovca, 12 iz Vlasotinca, 5 iz Lebana i 1 pacijent iz Medveđe.

Struktura zaraženih je 12 zaposlenih lica, 13 nezaposlenih, 17 penzionera, 1 učenik i 1 student. Trenutno se čeka 8 rezultata iz laboratorija sa Jablanickog okruga, za lica koja su uzorkovana u ZZJZ Leskovac, Opstoj bolnici Leskovac i Domovima zdravlja Jablanickog okruga u prethodnim danima - navode u saopštenju.

U kovid ambulantama prokupačke bolnice pregledana je 51 osoba sa simptomima zaraze, dok je od 31 pacijent na bolničkom lečenju, od kojih je 27 pozitivno na kovid.

U toku jučerašnjeg dana 1 covid pozitivan pacijent preminuo je u našoj bolnici i 1 covid pozitivan pacijent transportovan je na dalje lečenje u Kovid bolnici Kruševac - kažu iz prokupačke bolnice.

Analize u Pčinjskom okrugu su pokazale da je od 252 testiranih njih 22 bilo pozitivno na kovid, a od toga je 8 pacijenata iz Vranja, 5 iz Bujanovca, po 3 iz Vladičinog Hana i Bosilegrada, 2 iz Preševa i 1 iz Surdulice.

U kovid ambulanti ATD tokom urađena su 6 PCR i 43 antigenska testa, od kojih je 5 pozitivno na koronavirus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: