Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 17. 9. 2021.

| Društvo

U Nišu 357 novozaraženih koronom, u Pčinjskom okrugu 186, u Jablaničkom 214 novih slučajeva

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Kovid ambulanta Nis1; foto: M. G
Veliki broj pregleda u kovid ambulantama; foto: M. G.

Od 1.166 osoba koje su juče testirane u Nišu 357 je pozitivno na kovid, poslednji su podaci niškog Doma zdravlja. U Pčinjskom okrugu je 186 novozaraženih, dok je u Jablaničkom 214 pacijenata dobilo pozitivan rezultat.

U niške kovid ambulante Doma zdravlja juče se javilo 2.328 ljudi - 746 prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su 1.582 pacijenta obavila kontrolni pregled. U kovid ambulantu Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš ukupno se juče javio 231 pacijent.

Juče je u Pčinjskom okrugu testiran 571 uzorak i 186 je pozitivno na virus korona. Više od polovine novoobolelih i dalje je iz Vranja - 106, dok je iz Vladičinog Hana 33, iz Surdulice 20, iz Bujanovca 16, iz Preševa sedmoro, iz Bosilegrada troje i jedan iz Trgovišta.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 247 pregleda, od čega su 122 prva. Takođe, urađen je jedan brzi, 6 PCR i 135 antigenskih testova, od kojih je 86 pozitivno na koronavirus - navode iz Štaba za vanredne situacije u Vranju.

U Jablaničkom okrugu je od 635 pacijenata, koliko je juče testirano, 214 dobilo pozitivan nalaz. Najviše novozaraženih je iz Leskovca - čak 141, kao i 28 iz Vlasotinca, 16 iz Medveđe, 15 iz Lebana i 14 iz Bojnika.

Sve informacije o virusu korona pratite ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    13:27 // 17. 9. 2021.

    U knez Selu je specijalna bolnica za plućne bolesti izgrađen još pre drugog svetskog rata. Od kako je počela pandemija bolnica je zatvorena i planirana da se preimenuje u neku vrstu staračkog doma. Doktorima iz niša, koji svakog dana zapomazu građanima , zašto nekad ne progovorite o problemu da ljude sa respiratornim problemima držite u neadekvatnim sobama umesto u praznim sobama namenjenim boles

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: