Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 8. 1. 2021.

| Društvo

U Nišu 43 punkta za masovnu imunizaciju stanovništva

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
800x600_spric-vakcina-foto-aleksandar-kostic-jv
Masovna imunizacija stanovništva u Nišu očekuje se krajem januara, početkom februara; foto: A. Kostić

Plan imunizacije Nišlija, koji bi trebalo da bude realizovan kada stigne novi kontigent vakcina protiv kovida, uključuje 43 formirana punkta na seoskom i gradskom području Niša, kaže za Južne vesti pomoćnica direktora Doma zdravlja Danijela Nešić.

Najpre je bilo u planu 30, ali su, kaže Nešićeva, proširili broj punktova i na neke seoske delove gde se teže dolazi do centralnog objekta. Još se ne zna pouzdan datum kada bi masovna vakcinacija mogla da krene, ali se, kaže, očekuje krajem januara ili početkom februara.

Danas su nam tražili da sve vakcionalne punktove formiramo, još jednom potvrdimo ime lekara, ime sestre, mesto gde je taj punkt i javiće kada, zaista ne znam datum – ističe Nešićeva.

Dodaje da su odredili i koordinatora za vakcinisanje stanovništva, a to će biti, kako kaže, epidemiolog dr Jelena Perović.

Kućna nega ima svoj punkt, pedijatrija ima svoj punkt, jer stariji od 16 mogu da prime vakcinu – kaže Nešićeva.

Podsetimo, pre nekoliko dana bivši direktor KC Niš Zoran Radovanović rekao je da bi Srbija ovog meseca trebalo da dobije još oko 80.000 doza Fajzerove vakcine, veliku količinu ruske vakcine Sputnjik, ali i kineske, a da će u februaru stići još 200.000 doza Fajzrove.

Kako su ranije najavili iz KC Niš, nakon prvih 800 doza, niškom Institutu za javno zdravlje biće isporučeno oko 2.400 vakcina ove nedelje, od kojih je 1.939 namenjeno za vakcinaciju medicinara, a ostatak za radnike i korisnike socijalnih ustanova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    19:57 // 9. 1. 2021.

    Bitno da su ilegalni migranti prioritetna grupa za vakcinaciju- PRE obicnih smrtnika, drzavljana ove nazovi drzave. Kako su rasporedili, uz primanje preko veze- obicni gradjani koji zele/moraju da se vakcinisu (npr. iz zdravstvenih razloga) pre ce da pocrkaju nego sto ce da docekaju da dodju na red za vakcinu. Sramota!

  • Smuk

    14:08 // 9. 1. 2021.

    Što li brzgate u pogledu vakcina? Dok dodju vakcine okrenite se sebi , najbližima i uživajte . Barem za to imate vremena . A i ja ... do 2028.godine ! Daće Bog ... valjda ?

  • Bole

    11:33 // 9. 1. 2021.

    Svojom netransparentnošću samo ljude odvraćaju od vakcinisanja. Jedina smo zemlja koje ne daje tačne zvanične podatke o broju vakcinisanih ( samo informacije tipa više od, oko ) Stižu ove vakcine, pa ove, pa one, previše nepovezanih informacija i zbunjujućih a pogledajte ozbiljne zemlje gde su već stigle sa vakcinacijom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: