Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 8. 10. 2021.

| Društvo

U Nišu 70 nezaposlenih dobilo ugovore o samozapošljavanju

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
a
70 Nišlija dobilo ugovore; Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Sedamdesetoro Nišlija dobilo je danas ugovore o samozapošljavanju, a da je u Nišu nezaposlenost smanjena, konstatovala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je prisustvovala dodeli ugovora.

IMG-78542109b1d139354a27af88600ebe51-V U Nišu se smanjuje nezaposlenost; Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanjaKako navode iz Ministarstva, Niš je primer dobre prakse kada su u pitanju politika zapošljavanja i poboljšanje uslova života i rada građana. Grad i Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine izdvojili 55,8 miliona dinara za sprovođenje pet mera aktivne politike zapošljavanja.

U Nišavskom okrugu beleže se dobri rezultati, pa je u tom delu naše zemlje od početka godine zaposleno 14.534 osobe koje su bile evidentirane u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, što je za 14,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine - navela je ministarka.

Trenutno je na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja u Nišu, kako je rečeno, 23.350 nezaposlenih.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da ove godine postoji veliko interesovanje nezaposlenih širom Srbije da započnu sopstveni biznis, da je do sada dodeljeno više od 3.000 subvencija za samozapošljavanje i da veruje da će do kraja godine biti dodeljeno oko 4.000 tih subvencija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vojvoda

    04:14 // 10. 10. 2021.

    Ustavom iz 1990 god je ukinuta Decentralizacija u Srbiji, i od tada svi prihodi Nisa idu za opstinu Beograd i od tih para se oni tamo zaposljavaju na izmisljena radna mesta u javnom sektoru. Ako se Ustav ne promeni, i vrati u stanje od pre 1990 god kada su prihodi opstine Nisa ostajali u opstini, za 20 god ce u Nisu ziveti 0 stanovnika.

  • mika

    20:37 // 9. 10. 2021.

    kome ste ih dali, ja konkurisao,stiglo pismo da mi odobreno,al nemaju pare...koga li lažu?

  • danija

    16:47 // 9. 10. 2021.

    @neko ko zna.
    III ili IV nije vazno, ali znam da kad nigde nisi mogao da se upises onda Dzamija. Svi znamo sta to znaci. I koji je nivo obrazovanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: