Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 8. 12. 2021.

| Društvo

U Nišu, Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu 143 nova slučaja zaražavanja kovidom

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Kovid ambulanta Pirot
U vranjskoj kovid bolnici preminuo jedan pacijent, u Opštoj bolnici Pirot 2; foto: Lj. F.

Još 49 Nišlija pozitivno je na kovid, a testirano 566 njih, poslednji su podaci Doma zdravlja u tom gradu. U Jablaničkom okrugu je registrovano 19 novoobolelih, u Pčinjskom 38, a u Pirotskom je 37 novopotvrđenih slučajeva. Prema podacima nadležnih institucija, u poslednja 24 sata od kovida su preminule 2 osobe u Opštoj bolnici Pirot i jedna u vranjskoj kovid bolnici.

U kovid ambulantama Doma zdravlja u Nišu juče je pregledano 875 pacijenata, a 268 se javilo na prvi pregled.

Urađeno je 566 testova od čega 46 sa pozitivnim rezultatom. U Nišu je na današnji dan ukupno 49 pozitivnih na korona virus - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Od 347 testiranih u Pčinjskom okrugu, pozitivan rezultat dobila su 22 Vranjanca, 6 osoba iz Surdulice, 4 iz Bujanovca, po 3 iz Vladičinog Hana i Bosilegrada.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 203 pregleda, od čega je 77 prvih. Takođe, urađeno je 8 PCR i 78 antigenskih testova. Od toga 19 je pozitivno na koronavirus - navode iz Štaba za vanredne situacije.

U kovid bolnici u Vranju, gde je preminuo jedan pacijent, trenutno se leči 61 građanin, od toga 45 na kiseoničkoj potpori.

Analize testova iz Jablaničkog okruga pokazuju da je od 323 rezultata 11 Leskovčana dobilo pozitivan nalaz na kovid, po 3 iz Vlasotinca i Medveđe i po 1 osoba iz Bojnika i Lebana.

Među novozaraženima je, navode iz Zavoda za javno zdravlje, 10 zaposlenih, 3 nezaposlena, 3 penzionera i 3 učenika.

Pozitivan rezultat na kovid dobila su i 23 Piroćanca, 3 osobe iz Dimitrovgrada, 2 iz Babušnice i 9 iz Bele Palanke.

Juče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno je 189 pregleda od kojih je 59 prvih i 130 kontrolnih. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju obavljeno je 192 pregleda od kojih je 118 prvih i 74 kontrolna - podaci su pirotskog Zavoda.

U Opštoj bolnici Pirot se od kovida leče 34 pacijenta, 16 ih je iz Pirota, 1 iz Dimitrovgrada, 10 iz Babušnice, 6 iz Bele Palanke i 1 iz Beograda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: