Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 6. 1. 2022.

| Društvo

U Nišu, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu 353 nova slučaja zaražavanja kovidom

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Kovid ambulanta Pirot
Broj novozaraženih na jugu u porastu; foto: Lj. F.

U poslednja 24 sata registrovano je 236 pozitivnih na kovid, a urađeno 1.365 testova. U istom periodu, u Jablaničkom okrugu je 31 osoba dobila pozitivan nalaz na kovid, a u Pčinjskom 86.

U kovid ambulantma niškog Doma zdravlja na pregled se javilo 1.789 pacijenata, od toga 791 prvi put sa simptomima koji ukazuju na kovid.

Urađeno je 1.365 testova od čega 209 sa pozitivnim rezultatom. U Nišu je na današnji dan ukupno 236 pozitivnih na kovid - navode iz Doma zdravlja.

Od 370 testiranih u Jablaničkom okrugu, pozitivan rezultat dobio je 21 građanin Leskovca, 7 novozaraženih je iz Vlasotinca, 2 osobe iz Lebana i jedna iz Bojnika.

Među novozaraženima je 13 zaposlenih, 9 nezaposlenih, 2 penzionera, 5 studenta, jedan učenik i jedno dete - saopštavaju iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije u Vranju, u Pčinjskom okrugu je testirano 586 ljudi, a analize pokazale da je među novopotvrđenima 61 osoba iz Vranja, 9 iz Surdulice, 6 iz Vladičinog Hana, 5 iz Bosilegrada, 2 iz Bujanovca i 3 iz Preševa.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 237 pregleda, od čega su 154 prva. Takođe, urađena su 3 PCR i 162 antigenska testa. Od toga 42 su pozitivna na koronavirus - podaci su Štaba.

Na lečenju u kovid bolnici nalazi se 14 pacijenata, a na kisoničkoj potpori je njih 10.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: